Головна Без категорії Дієтолог назвала 7 найкорисніших видів риби

Дієтолог назвала 7 найкорисніших видів риби

36
0

Джерело: www.unian.ua
Цю рибу необхідно включити у свій раціон.

Деякі з найкорисніших сортів риби також містять омега-3 жирні кислоти та вітамін D / фото pixabay.comПоширена рекомендація фахівців у галузі охорони здоров’я – їсти більше риби. За величезної кількості доступних варіантів морепродуктів прийняти рішення про покупку може бути непросто.

Видання Real Simple з’ясувало у дипломованого дієтолога Крістен Карлі, які види риби найкорисніші.

У чому користь риби для людиниБільшість видів риби містять значну кількість білка, вітамінів групи В і низку мінералів, включно із залізом, селеном, цинком і навіть кальцієм у деяких випадках.

“Білок необхідний для відновлення м’язів, підтримання імунітету та підтримання ситості й енергії”, – каже Карлі. “Тим часом, інші поживні речовини, які часто містяться в рибі, підтримують обмін речовин, імунітет, серце і здоров’я кісток”.

Деякі з найкорисніших сортів риби також містять омега-3 жирні кислоти та вітамін D.

“Омега-3 – це корисні жири, які допомагають підтримувати серце, мозок, суглоби, очі та шкіру у чудовій формі, а також підтримують психічне здоров’я і зменшують запалення в організмі, тоді як вітамін D підтримує кістки, зміцнює імунну систему і може позитивно впливати на настрій”, – пояснює Карлі.

Чим небезпечна риба для людиниПри цьому в рибі часто зустрічаються речовини, яких слід побоюватися – ртуть, мікропластик і поліхлоровані біфеніли.

“Ртуть – токсична речовина, і її високий вміст в організмі може негативно позначитися на нервовій системі, особливо у дітей і вагітних жінок”, – каже Карлі. “Тим часом, у зв’язку з повсюдним поширенням пластику і хімічного забруднення в усьому світі, мікропластик і хімічні забруднювачі поширені в морепродуктах більше, ніж будь-коли раніше”.

Яка риба найкорисніша:

  • сардини;
  • скумбрія;
  • лосось;
  • оселедець;
  • райдужна форель;
  • анчоуси;
  • тріска.

Як вибрати корисну рибу для вживання в їжу

  • вибирайте дрібну рибу, розташовану нижче за харчовим ланцюжком;
  • відмовтеся від попередньо панірованої та смаженої риби;
  • вивчіть упаковку продуктів, щоб отримати інформацію про спосіб вилову та екологічність продукту;
  • зверніть увагу на вміст ртуті в рибі. Краще відмовитися від меч-риби, тунця і марліна.

Раніше УНІАН писав, яка риба корисніша – скумбрія чи лосось.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Топ-9 продуктів, які працюють краще за препарати для схуднення: дієтолог пояснила їхню користь
  • Названо високобілковий продукт №1, який серйозно недооцінений
  • Дієтолог назвала 4 продукти з корисними для серця жирами: вони допоможуть знизити рівень холестерину



реклама у Нововолинськ