Джерело: www.volynnews.com
Про це пише ТСН.
Кухонна сіль
Цей різновид солі, відомий також як столовий, збагачений йодом, необхідним для роботи щитоподібної залози. Йод особливо важливий для правильного розвитку мозку й кісток у немовлят і під час вагітності. У регіонах із дефіцитом йоду в ґрунті активно впроваджують програми йодування солі.
Морська сіль
Цей вид солі цінують за грубу текстуру і насичений смак. Вона мінімально оброблена і її часто використовують в натуральних продуктах. Кристали морської солі більші, ніж у кухонної, тому за обсягом вона містить менше натрію – від 320 до 560 мг на чверть чайної ложки.
Читати ще: Надмірне вживання солі призводить до ожиріння та раку, – ВООЗ
Гімалайська рожева сіль
Цю сіль добувають у шахтах Пакистану, вона вирізняється яскравим рожевим кольором. Вона містить більше мінералів, ніж кухонна сіль, але їх концентрація занадто мала, щоб приносити помітну користь.
Скільки солі можна вживати
Рекомендоване споживання натрію становить не більш як 2300 мг на день. Ця кількість міститься в одній чайній ложці кухонної солі. Для підтримки здоров’я важливо стежити за загальним вмістом натрію, включно з його прихованими джерелами в перероблених продуктах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу













