Головна Без категорії Всі печуть саме це імбирне печиво: простий рецепт смаколика

Всі печуть саме це імбирне печиво: простий рецепт смаколика

4
0

Джерело: tsn.ua

Імбирне печиво. / © ТСН

Імбирне печиво – аромат, який миттєво переносить у атмосферу зимових свят. Теплий запах прянощів, хрумка скоринка та м’яка серединка створюють відчуття затишку й домашнього тепла.

ТСН.uа підготував рецепт класичного імбирного печива.

Інгредієнти:

  • 100 г вершкового масла
  • 100 г меду
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 350-370 г борошна
  • 1 ч.л. соди
  • 0,5 ч.л. меленого імбиру
  • 0,5 ч.л. кориці
  • 0,5 ч.л. мускатного горіха
  • дрібка солі

Приготування

  • У каструлі змішуємо масло, мед, цукор, сіль і спеції. Ставимо на невеликий вогонь. Нагріваємо суміш, постійно помішуючи, поки усі інгредієнти не розтануть. Коли суміш стала однорідною, знімаємо її з вогню. Додаємо соду.
  • Даємо суміші трохи охолонути. Після цього додаємо яйце і добре перемішуємо вінчиком. Важливо, аби вона не була гарячою, адже тоді яйце може згорнутися.
  • Коли усі рідкі інгредієнти змішані, додаємо частинами борошно. Замішуємо тісто. Воно має бути схожим на пластилін.
  • Тісто загортаємо в харчову плівку та відправляємо до холодильника щонайменше на 30 хв. В ідеалі – на ніч.
  • Розкачуємо тісто товщиною 3 мм. Викладаємо на деко, встелене пергаментом. Печиво випікаємо у розігрітій до 180° духовці 7 хвилин на режимі “верх-низ”.
  • Нагадаємо, ми ділилися рецептом традиційних українських пряників “Миколайчиків”, які готували на День Святого Миколая.




    реклама у Нововолинськ