Головна Без категорії Без краплі алкоголю: новий тренд зими – глінтвейн, який можна навіть дітям

Без краплі алкоголю: новий тренд зими – глінтвейн, який можна навіть дітям

4
0

Джерело: tsn.ua

Глінтвейн. / © фото: Юлія Яценко

Безалкогольний глінтвейн зробити дуже просто – замість вина використати виноградний сік або безалкогольний винний напій. Такий глінтвейн вийде не менш смачним, ніж класичний.

Як зробити безалкогольний глінтвейн і який напій обрати, читайте у матеріалі ТСН.ua.

Виноградний сік Найпоширеніша основа для безалкогольного глінтвейну саме червоний або білий виноградний сік. Перш за все він схожий і на смак, і за кольором до класичного глінтвейну. Крім того, сік має природну солодкість, а тому не потрібно додавати багато цукру;

У соку вже є фруктовість і кислотність, які потрібні глінтвейну. Спеції добре відкриваються в теплій солодкій основі. Напій виходить насиченим та ароматним.

Який сік обрати для напою:

  • для «червоного» глінтвейну — темний виноградний, вишневий або гранатовий,
  • для «білого» — білий виноградний, яблучний або грушевий.

Безалкогольне вино Якщо оберете безалкогольне вино для глінтвейну, то у поєднанні зі спеціями смак вийде максимально схожий на класичний алкогольний напій. Крім того, він матиме кращий баланс кислотності й солодкості.

Рецепт безалкогольного глінтвейну Інгредієнти:

  • 1 л виноградного соку чи безалкогольного вина
  • 1 апельсин (нарізати кружальцями)
  • 1 яблуко (нарізати часточками)
  • 2–3 палички кориці
  • 3–5 зірочок бадьяну
  • 4–6 гвоздик
  • 3–4 кружальця імбиру або ½ ч. л. тертого
  • 1–2 ст. л. меду або цукру

Приготування:

  • Вилийте сік або безалкогольне вино до каструлі. Додайте спеції. Покладіть кружальця апельсина та яблуко.
  • Нагрівайте на мінімальному вогні до 70–80°C. Головне – кип’ятіть, бо інакше спеції стануть гіркими.
  • Тримайте на вогні 10–15 хвилин, щоб спеції віддали аромат.
  • Зніміть з вогню, покладіть мед або цукор, перемішайте. Дайте настоятися ще 5 хвилин.
  • Процідіть або подавайте з фруктами — як більше подобається.
  • Нагадаємо, ми писали про те, яке вино – червоне чи біле – найкраще пасуватиме для ароматного зимового напою глінтвейну.




    реклама у Нововолинськ