Джерело: tsn.ua
Глінтвейн. / © фото: Юлія Яценко
Безалкогольний глінтвейн зробити дуже просто – замість вина використати виноградний сік або безалкогольний винний напій. Такий глінтвейн вийде не менш смачним, ніж класичний.
Як зробити безалкогольний глінтвейн і який напій обрати, читайте у матеріалі ТСН.ua.
Виноградний сік Найпоширеніша основа для безалкогольного глінтвейну саме червоний або білий виноградний сік. Перш за все він схожий і на смак, і за кольором до класичного глінтвейну. Крім того, сік має природну солодкість, а тому не потрібно додавати багато цукру;
У соку вже є фруктовість і кислотність, які потрібні глінтвейну. Спеції добре відкриваються в теплій солодкій основі. Напій виходить насиченим та ароматним.
Який сік обрати для напою:
- для «червоного» глінтвейну — темний виноградний, вишневий або гранатовий,
- для «білого» — білий виноградний, яблучний або грушевий.
Безалкогольне вино Якщо оберете безалкогольне вино для глінтвейну, то у поєднанні зі спеціями смак вийде максимально схожий на класичний алкогольний напій. Крім того, він матиме кращий баланс кислотності й солодкості.
Рецепт безалкогольного глінтвейну Інгредієнти:
- 1 л виноградного соку чи безалкогольного вина
- 1 апельсин (нарізати кружальцями)
- 1 яблуко (нарізати часточками)
- 2–3 палички кориці
- 3–5 зірочок бадьяну
- 4–6 гвоздик
- 3–4 кружальця імбиру або ½ ч. л. тертого
- 1–2 ст. л. меду або цукру
Приготування:
Нагадаємо, ми писали про те, яке вино – червоне чи біле – найкраще пасуватиме для ароматного зимового напою глінтвейну.












