Головна Новини Нововолинська Відкритий лист до міського голови та депутатів міської ради.

Відкритий лист до міського голови та депутатів міської ради.

282
0

 

Рік Ярослава Стецька в Нововолинську

пропонує провести ВО «Свобода»

 

Відкритий лист.

 

Нововолинська міська організація ВО «Свобода» звернулася до міського голови, секретаря міської ради та депутатського корпусу з відкритим листом.

 

19 січня 2012 року виповнилося сто років із Дня народження Провідника Організації Українських Націоналістів Ярослава Стецька. Юнаком він став членом підпільної організації. Вже у 20 років його призначають членом виконавчого органу ОУН – Крайової Екзекутиви та ідеологічним референтом. У 22 отримує вирок окупаційного суду – 5 років.

У 1940 році він був співтворцем Революційного Проводу ОУН, пізніше обраний заступником Степана Бандери. 30 червня 1941 року проголошує Акт відновлення Української Держави, його обирають прем’єром Українського державного правління. 1946 року створює та очолює Антибільшовицький блок народів. У 1968-1986 роках – Голова Проводу ОУН (революційної).

У зв‘язку з 100-річним ювілеєм від дня народження видатного провідника ОУН Ярослава Стецька Нововолинська міська організація Всеукраїнського об‘єднання «Свобода» переконана у необхідності правдивого вивчення, широкого інформування, пропаганді подвижницької діяльності людини, яка є взірцем кожному українцеві, справжнього сина України, на прикладі якого слід виховувати сучасне молоде покоління.

Тому, зважаючи на грандіозність постаті Ярослава Стецька та його вагомий вклад у визвольну боротьбу за незалежність держави, звертаємося до вас із закликом щодо здійснення та широкого проведення заходів належного вшанування пам‘яті борця за Українську самостійну соборну державу, зокрема визнати 2012 рік Роком вивчення життєвого шляху та діяльності великого українця – Ярослава Стецька.

Україна 21 рік тому відновила державну незалежність, але і досі на Волині не спростовані численні міфи радянської пропаганди, яка з метою збереження Московської імперії прагнула дискредитувати світлі постаті керівників ОУН в очах волинян. Прийшов час поглянути на життєпис Ярослава Стецька українськими очима, а не крізь чужинські окуляри!

Переконані, що сьогодні українській нації як ніколи потрібне згуртування саме на принципах націоналізму, якими у своїй діяльності керувався Бандера і Стецько.

Вважаємо:

1. Владні структури повинні забезпечити в усіх школах Нововолинська проведення уроку на тему: «Ярослав Стецько – легендарна постать української нації».

2. Організувати виставки історичної літератури в міських бібліотеках.

3. Провести цикли тематичних лекцій та екскурсій для студентів, учнів старших класів, шкіл, гімназій, ліцеїв міста Нововолинська в міському історичному музеї.

4. Рекомендувати редакціям газети «Наше місто», «Місто вечірнє» та міського радіомовлення забезпечити широке висвітлення у засобах масової інформації міста заходів із нагоди 100-річчя від Дня народження провідника ОУН Ярослава Стецька.

Пам‘ятаймо, що на сторожі життя України завжди стояли українські націоналісти, перша заповідь яких: «Здобудеш Українську державу або згинеш у боротьбі за неї!».

Пресслужба Нововолинської ВО “Свобода”

 



реклама у Нововолинськ