Головна Новини Нововолинська Новий ринок – остання надія Сапожнікова

Новий ринок – остання надія Сапожнікова

252
0

Останнім часом міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков не часто згадує про інвесторів. Перед виборами він обіцяв 5 проектів, що змінять обличчя міста. З 2010 по 2012 рік у нього лишився тільки один та і той під питанням. 

Оптовий ринок, який планують побудувати біля колишньої шахти №4, мав би пожвавити економіку Нововолинська. Так собі думала немолода команда Віктора Сапожнікова. Але інвестор досі рахує гроші, прораховує ризики і не поспішає з реалізацією “останньої надії” Сапожнікова. 

У Нововолинську буде новий ринок! – Сапожніков.
журналістський матеріал “абсолютно незаангажованого” каналу “ВТ”

Послугами Нововолинського госпрозрахункового ринку користуються не тільки мешканці шахтарського міста, а й навколишніх сіл Іваничівського району.

Для багатьох він став місцем праці, можливістю заробити копійчину на хліб насущний. Проте умови, створені для купівлі-продажу, м’яко кажучи, тут не найкращі. До роботи ринку висловлювали претензії представники санітарної, ветеринарної, пожежної та інших контролюючих служб міста на черговому засіданні виконкому Нововолинської міської ради.

Госпрозрахунковий ринок розташований майже у центрі Нововолинська в оточенні житлових будинків. Його площа – більше двох гектарів. Проте щось змінити на краще на Нововолинському ринку просто неможливо. Він перенасичений торговими місцями і вже давно не відповідає санітарним нормам і правилам техніки безпеки. На тій обмеженій площі, яку він займає, тісняться майже 1250 контейнерів.

Незадовільний і протипожежний стан ринку та його торгових рядів. Це створює небезпеку для громадян, неможливість евакуації матеріальних цінностей з його території у випадку пожежі або техногенної аварії.

Торік на нарадах 18 разів розглядалося питання про роботу міського ринку. Чотири таких наради проведено вже цього року. І на останньому засіданні виконкому міської ради знову говорили про ті ж проблеми й недоліки, що й раніше.

Центральний госпрозрахунковий ринок – підприємство динамічне, – зазначив на засіданні виконкому міський голова Віктор Сапожніков. Воно повинно постійно розвивалися, вдосконалювати свою роботу, надавати якісні послуги населенню.

Нововолинський центральний ринок вже не відповідає сучасним вимогам життя. Альтернативою може стати новий ринок. Його планують збудувати в районі колишньої шахти № 4. От тільки б інвестор знову не передумав.

ЩО НАСТОРОЖУЄ НОВОВОЛИНСЬКИХ ПІДПРИЄМЦІВ:

1. Абсолютно диктаторська позиція мера і небажання йти на діалог з підприємцями. Сапожніков досі не надав жодних роз’яснень стосовно долі нинішніх власників бізнесу на місцевому ринку.

Люди хочуть бачити перспективу. Всетаки вони роками працювали у сфері торгівлі і покладали великі надії на свою діяльність у майбутньому. Тепер немає жодних гарантій, що їм нададуть місце для продовження своєї діяльності на новому ринку. А коли і надаватимуть, то невідомий механізм визначення першочерговості отримувачів та ділянок на оренду чи продаж. А ринок задумувався як оптовий! Може їх узагалі туди не впустять. Сапожніков боїться соціального вибуху і вперто відмовчується.

2. Порушення Закону присутні на старому невеличкому ринку. Чого чекати від величезного оптового, де потік хабарів перекриє будь-які зловживання?

У лютому 2012 року Волинське обласне відділення Антимонопольного комітету України знову оштрафувало Нововолинський госпрозрахунковий ринок на 10 тисяч гривень за зловживання монопольним становищем на ринку.

Як встановило відділення, Нововолинський госпрозрахунковий ринок завищував в 2010 році плату за комплексні послуги з надання місць для торгівлі продовольчими і непродовольчими товарами на ринку. Відповідач визнав порушення та зобов’язався сплатити штраф до державного бюджету.

3. Малооптимістичне закінчення журналістського матеріалу словами: “Аби тільки інвестор не передумав”.

 У Нововолинськ не хочуть йти інвестори. Від податків їх не звільняють. Відкати вимагають. Схема містоуправління жорстка і заснованана на кровних відносинах та кумовстві. Сапожніков втратив не одного інвестора з цих причин. Найсвіжіший приклад – підприємство по вирубці курей, яке мало розміститися на території шахти №2. Цей інвестор якраз передумав. 

Чи передумає інвестор нововолинського оптового ринку покаже час. Але якщо він вміє рахувати гроші, то шанси, що у місті залишиться тільки старий ринок є. Бо залізниці у нас нема. Потужної транспортної розв’язки теж. Ми не Луцьк, не Ковель і навіть не Володимир-Волинський у цьому плані. Скільки товарів перевезуть “човники” із Польщі? Для цього потрібні потужності ніяк не Устилузької та Ягодинської митниць.

Що б Сапожніков не казав в розмовах на камеру, а останнім часом у Нововолинську тільки більшає безробітних та меншає інвесторів. Навіть оптовий ринок цю ситуацію не врятує.

 

Джерело



реклама у Нововолинськ