Головна Новини Нововолинська Яку воду питимемо

Яку воду питимемо

248
0

        У «Волині-новій» 10 квітня нинішнього року був опублікований критичний матеріал про якість питної води у Нововолинську. Тому вважаємо за необхідне поінформувати читачів про суть проблеми та шляхи її розв’язання

     Василь КОЗАК, заступник начальника головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації

     Закон України від 20 жовтня 2011 року «Про внесення змін до Закону України «Про загальнодержавну програму «Питна вода України» на 2006 — 2020 роки» спонукав райдержадміністрації та виконкоми міських рад переглянути діючі місцеві програми і внести в них корективи, щоб забезпечити населені пункти якісною питною водою в достатній кількості. Головне управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації на основі цих програм розробило обласну програму «Питна вода Волинської області» на 2012 — 2020 роки, яка знаходиться на стадії узгодження та затвердження. У цю програму включені два проекти КП «Нововолинськводоканал», в тому числі й проект заміни напірного водопровідного водогону від Південного водозабору в місті Нововолинську загальною кошторисною вартістю 10 055,212 тисячі гривень.

     У Міністерство з питань житлово-комунального господарства України подано лист, у якому викладені пропозиції щодо потреб у коштах за програмами «Питна вода України» та «Реконструкція та будівництво систем централізованого водовідведення» з переліком першочергових об’єктів будівництва та реконструкції мереж водопостачання та водовідведення на 2012-й рік. Загальна кошторисна вартість проектів становила 50 922,524 тисячі гривень, в тому числі 35 839,171 тисячі гривень за рахунок коштів держбюджету. В цей перелік увійшов і вищезгаданий проект з пропозицією про фінансування у нинішньому році: 7 734,00 тисячі гривень — бюджетні гроші, обсяг співфінансування — 2 321,21 тисячі гривень.

     Водогін Південного водозабору міста Нововолинська протяжністю 18 кілометрів включений у список тих, які потребують нагальної заміни зі стовідсотковим зносом.

     Питання щодо спрямування у 2012 році коштів за програмою «Питна вода України» розглядається згідно з порядком використання коштів держбюджету, який затверджується відповідною постановою Кабміну. На сьогодні така постанова відсутня.

     Окрім того, КП «Нововолинськводоканал» у другому кварталі нинішнього року за кошти місцевого бюджету планує провести заміну 250 метрів сталевої труби на поліетиленову на головному водогоні від Південного водозабору, що частково поліпшить водопостачання вулиць Винниченка, Маяковського, Гагаріна, Нововолинської та частини мікрорайону Шахтарського.

Джерело



реклама у Нововолинськ