Головна Новини Нововолинська Під час перевірки стану промислової безпеки, охорони праці і охорони надр на...

Під час перевірки стану промислової безпеки, охорони праці і охорони надр на «Шахті «Бужанська» виявили...

388
0

Питання, що виносилися на розгляд, стосувалися аналізу виробничого травматизму за 2012 рік та підведення підсумків комісійної перевірки стану промислової безпеки, охорони праці і охорони надр на ВП «Бужанська», а також смертельного випадку на шахті №1 «Нововолинська» «ШУ «Нововолинське». Повідомляють у мерії Нововолинська. 

На засіданні були присутні начальник Західної міжрегіональної державної інспекції нагляду у вугільній промисловості Володимир Юрків, технічний інспектор ДК профспілки В.С. Марценюк, начальник Фонду соціального страхування Юрій Гушинець, заступник командира ЛВ ВГРЗ  Воробей,  голова Волинського теркому профспілки Юрій Калістратов, в.о. технічного директора ДП «Волиньвугілля» Федір Богдан, в.о.заступника генерального директора з охорони праці ДП «Волиньвугілля» Богдан Сліпецький та заступник начальника МДІН у ВП Георгій Березін, а також керівний склад шахт Нововолинська.

На засіданні обговорювались питання, що стосуються травматизму на підприємствах. Зокрема, виконуючий обов’язки заступника генерального директора ДП «Волиньвугілля» з охорони праці Богдан Сліпецький відзвітував перед присутніми про витрати підприємства згідно «Комплексної програми підвищення безпеки праці на вугледобувних та шахтобудівних підприємствах» по ДП «Волиньвугіллю» за 4 місяці 2012 року, а також  забезпечення підземних працівників засобами індивідуального захисту. Наприкінці зазначив, що завдяки профілактичній роботі по охороні праці, яка проводилась на підприємствах ДП «Волиньвугілля», і заходах по попередженню виробничого травматизму за 4 місяці 2012 року, загальний виробничий травматизм, порівняно з 4 місяцями 2011 року знизився на 25 випадків, у тому числі 1 зі смертельним випадком, зниження на 6 випадків, але ріст на 1 випадок зі смертельним випадком.

Головний інженер ВП «Шахта «Бужанська» Віктор Ковтун у своїй доповіді повідомив про те, що у період з 7 по 18  травня 2012 року на підприємстві була проведена комісія перевірки стану промислової безпеки, охорони праці і охорони надр ВП «Шахта «Бужанська», у ході якої були виявлені порушення та притягнено певних осіб до адміністративної відповідальності. Як зазначив Віктор Ковтун,  ВП «Шахта «Бужанська» розробляє організаційно-технічні заходи, і протягом місяця, за результатами комісійної перевірки, будуть усунені порушення, виявлені під час її проведення.

Третє питання ПДК стосувалось смертельного випадку, який стався 10 травня на шахті №1 «Нововолинська» ВП «Шахтоуправління «Нововолинське». Виконуючий обов’язки директора шахти №1 «Нововолинська» Шахтоуправління «Нововолинське» Петро Царук поінформував присутніх про те, що на цей час комісією проводиться розслідування нещасного випадку, і розроблено комплекс заходів по їх недопущенню у майбутньому.

За результатами комісійної перевірки було означено шляхи вирішення проблемних питань охорони праці та промислової безпеки на ДП «Волиньвугілля».

Джерело



реклама у Нововолинськ