Головна Новини Нововолинська Де лікуватимуть дітей із 15-го, 5-го, 6-го мікрорайонів?.. Вирішувати мешканцям!

Де лікуватимуть дітей із 15-го, 5-го, 6-го мікрорайонів?.. Вирішувати мешканцям!

220
0

Дістала з нашої міськради письмову відповідь на свій запит про сумнозвісну дитячу поліклініку в бойлерній. Прошу читати дуже уважно, там сказано все і навіть більше…

“…Враховуючи рішення виконкому від 17.7.2009 № 240 “Про передачу частини приміщення колишнього ДДУ №18”, з метою територіального наближення надання первинної медичної допомоги дітям 15-го, 5-го, 6-го мікрорайонів, після проведення ремонту та погодження санітарно-гігієнічних умов із СЕС філіал дитячої поліклініки (для прийому педіатра) було тимчасово розміщено у приміщенні на 2-му поверсі центрального теплового пункту №2 КП “Нововолинськтеплокомуненерго”.

У грудні 2011 р. сесія міськради виділила 95 тис. грн. на проведення капітального ремонту приміщення за адресою 5-й м-н, 6 площею 130 кв.метрів для облаштування амбулаторії сімейної медицини.

На даний час у цьому приміщенні проводиться ремонт силами господарської служби лікарні, який у зв’язку зі значним обсягом роботи (заміна вікон, дверей, радіаторів опалення, водопостачання та енергозбереження і т.д.) планується закінчити до кінця 2012 року.

Після закінчення ремонтних робіт у цьому приміщенні планується відкрити амбулаторію загальної практики сімейної медицини для надання первинної медичної допомоги жителям (дорослим і дітям) 15, 5, 6 мікрорайонів.

Заступник міського голови А.М.Сторонський.

Підготував відповідь В.В.Мороз, тел.4-90-96″. 

Тепер моя позиція, якщо кого цікавить. Діти мешканців 15-го вистраждали разом із батьками й бабами-дідами право на первинну медичну допомогу в своєму мікрорайоні. Філію дитячої поліклініки треба мерщій забрати з бойлерної, але залишити на 15-му.

Де саме – мають визначити самі мешканці разом зі своїми депутатами, які проживають у 15-му, 5-му, 6-му мікрорайонах.

Водночас треба облаштувати амбулаторію чи кабінет педіатра у 5-му або 6-му мікрорайоні. Колишня майстерня із ремонту взуття – це поганий вибір наших чиновників. Окрім усього іншого, там вентиляцію треба робити, і то дуже серйозно. Там цвіллю смердить.

Отже, як і медики, що в бойлерній збирають зараз підписи за збереження філії дитячої поліклініки на 15-му, я хочу, щоб філія на 15-му була!

І щоб була також філія на 5-му або 6-му.

Тільки прошу адміністрацію ЦМЛ не розповідати, що педіатрів бракує. Бракує клепки й активності для подолання кадрового дефіциту. Не можеш знайти лікарів – звільни керівне крісло. Мабуть, гідна заміна швидко знайдеться. А тоді, диви, й педіатрів у місті побільшає…  



реклама у Нововолинськ