Головна Новини Нововолинська Нововолинці не хочуть приватизовувати землю?

Нововолинці не хочуть приватизовувати землю?

226
0

Лише трохи більше третини мешканців Нововолинська, які мають земельні ділянки, одержали державні акти на право власності на них. Водночас у Луцькому районі, наприклад, цей показник становить 95,5%.

Такі дані оприлюднив начальник Головного управління Держкомзему в області Василь Василенко під час розширеного засідання колегії цього управління 17 липня.

За словами Василя Василенка, загалом волиняни одержали безоплатно у власність 566,9 тисячі земельних ділянок загальною площею близько 150 тисяч гектарів, земельники оформили і видали власникам ділянок 231 тисячу державних актів, що становить 67,8% від кількості громадян, які приватизували земельні ділянки. Так, у першій половині цього року державні акти на право власності на землю отримали 13 135 волинян, що становить 10,8%.

Загалом найбільше державних актів на право власності на земельні ділянки видано у Луцькому районі (95,5%) та місті Володимирі-Волинському (87%), а найменше ‒ у Нововолинську (34,8%) та Горохівському районі (39,2%).

Розповів Василь Василенко також про ситуацію з заміною сертифікатів на право на земельні частки (паї) на відповідні держакти. Зі слів посадовця, у шести районах краю держакти видано менш ніж 80% охочих це зробити.

Одна з причин такої ситуації, на думку заступника голови ОДА Віталія Карпюка, у тому, що деякі землевпорядні організації, що зголосилися виготовляти документацію для отримання держактів, роблять це занадто повільно. «Були різні землевпорядні організації, які хапали роботу як голодні вовки, а проковтнути не можуть. От і вийшло, що по декілька років люди акти не можуть отримати», ‒ висловився посадовець. Він наголосив, що цю проблему треба щонайшвидше вирішити, а питання щодо видачі держактів на землю, особливо у випадках, коли люди чекають вже по декілька років, винести на одну з чергових обласних селекторних нарад.

Водночас Карпюк нагадав земельникам про те, що вони мають спонукати людей отримувати державні акти на право власності на паї. Він зауважив, що підрозділи земельної служби в районах мають так організовувати роботу, щоб поліпшити показники видачі державних актів на право власності на земельні ділянки, а не лише працювати з тими власниками сертифікатів, які самі звернулися за цією послугою.

За даними Головного управління Держкомзему в області 237,6 тисяч волинян отримали право на земельну частку (пай). Державні акти на право власності за земельну ділянку замість сертифікатів оформлені для 205,1 тисячі громадян.

Джерело

 



реклама у Нововолинськ