Головна Влада Порушено кримінальну справу відносно гірничого майстра шахти №9, через якого мало не...

Порушено кримінальну справу відносно гірничого майстра шахти №9, через якого мало не загинули працівники

242
0

Прокуратура міста Нововолинська порушила кримінальну справу за фактом порушення гірничим майстром відокремленого підрозділу «Шахта № 9 «Нововолинська» державного підприємства «Волиньвугілля» правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, яке створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків (ч.1 ст.272 Кримінального кодексу України).

23 липня 2012 року о 12.00 год. на Головному східному вентиляційному штреку шахти стався вивал породи. Троє працівників протягом 6 годин були ізольовані в підземних виробках. Не загинули вони лише тому, що характер вивалу дозволив забезпечити їх повітрям.

Під завалами у шахті опинилося троє гірників.

У ході перевірки, проведеної прокуратурою міста, встановлено, що в день аварії гірничий майстер дільниці по монтажу-демонтажу гірничого обладнання та ремонту гірничих виробок ВП «Шахта № 9 «Нововолинська» державного підприємства «Волиньвугілля» порушив нормативно-правові акти з охорони праці. Він не забезпечив на дільниці безпечного дотримання та ведення робіт з погашення Головного східного вентиляційного штреку. Майстер також допустив до виконання цих робіт гірничого робітника без відповідного досвіду роботи, не проконтролював безпечність ведення робіт і не повідомив гірничому диспетчеру про аварію.
У справі триває досудове слідство.

Прес-служба прокуратури області



реклама у Нововолинськ