Головна Новини Нововолинська Афера

Афера

232
0

1.    Афера з “ХлібІнвестбудом” викрила масштаби корупції нинішньої влади
Внаслідок змін у ЄДРПУ внесених 6 серпня 2012 р. частка держави у підприємстві “ХлібІнвестбуд” скоротилася із 49% до 1%, а 97,9% акцій дісталося офшорній компанії Алдзас Інвестментс Лтд. Причиною стало внесення додаткового капіталу у статутний фонд на суму 1,457 млн. грн., тоді як частка держави залишилася сталою — менше 15 тис. грн.
Довідково: у попередні два роки завдяки тепличним умовам створеним для компанії “Хлібінвестбуд”, як державного оператора, ця компанія маючи 30 тис. грн. статутного капіталу перетворилася на лідера на українському ринку експорту зернових.  Компанія Deloitte за результатами 2011 року включила “Хліб Інвестбуд” у рейтинг “ТОП-500 найбільших компаній Центральної та Східної Європи” і оцінила її доходи лише за минулий рік у 537 млн. євро. Натомість зараз держава фактично повністю втратила контроль над підприємством.
•    Створена “з повітря” завдяки державному сприянню, наданню привілейованого доступу до елеваторів, експортних квот та транспортних послуг Укразалізниці компанія “ХлібІнвестбуд” дісталася за безцінь наближеному до влади офшорному власнику.
•    Держава, що вивела компанію у лідери міжнародних рейтингів у Центрально-Східній Європі і забезпечила їй сотні мільйонів євро доходів, втратила над нею контроль без будь-якої компенсації.
•    Пояснити це можна лише врахувавши журналістські розслідування, які свідчать про   реального власника, під якого й створювалася ХІБ — представників “Сім’ї”, вузького кола обраних людей, для яких і “розбудовує” країну нинішній президент.
•    Афера із Хлібінвестбудом продемонструвала розмах корупції у нинішній владі та зухвалість людей, які переконані у вседозволеності через наближеність до президента.
•    Таким чином втрачаються мільярди, необхідні для модернізації економіки України, розвитку її аграрного потенціалу, підвищення рівня життя.
•    Натомість влада продовжує переконувати, що криза вимагає потерпіти з “покращенням”, яке, мовляв, обов’язкового наступить. Як показав приклад Хлібінвестбуду, стосується воно лише вузького кола обраних до влади людей, які отримують його уже зараз за рахунок решти країни.
•    Вночі протягнувши закон про Земельний банк, влада готується до створення нових “хлібінвестбудів”, які за державної підтримки займуться скуповуванням сільськогосподарських земель, щоб потім віддати їх своїм же офшорним компаніям.
•    Зупинити пограбування країни необхідно якомога швидше. І для цього Партію регіонів потрібно відсторонити від влади уже зараз.

2.    Врятувати перспективу України, як європейської держави, може лише якнайшвидше відсторонення режиму Януковича від влади
Речник Верховного представника ЄС з питань зовнішніх справ Кетрін Ештон заявила, що для проведення щорічного саміту Україна-ЄС цього року необхідне виконання українською владою давно відомих вимог, насамперед проведення чесних виборів та припинення вибіркового правосуддя. Сама Ештон під час виступу у Європарламенті поставила в приклад Україні та іншим країнам Східного партнерства успіхи Молдови.
Натомість Валерій Хорошковський в інтерв’ю польській “Gazeta Wyborcza” фактично заявив про готовність української влади до подальшого погіршення відносин з ЄС. Він зазначив, що це відбудеться у разі, якщо під час та за результатами виборів “на основі провокацій і надання переваг опозиції” європейці займуть позицію підтримки виключно опозиції і повторив тезу про те, що в Україні суд незалежний від президента, парламенту та уряду, а відтак вони не можуть вплинути на звільнення ув’язнених опозиціонерів.
•    Європейська інтеграція за цієї влади неможлива. “Європауза”, оголошена Януковичем, ризикує перетворитися на вічну.
•    Україна уже відстала навіть від Молдови, яка всього лише кілька років тому позбулася комуністичного правління.
•    Заяви високопосадовців свідчать про те, що влада не лише готується до масштабних фальсифікацій виборів і продовження політичних репресій, але й загалом готова до негативної реакції з боку Європейського Союзу та демократичного світу загалом.
•    Збереження влади як інструменту привласнення національного багатства України для режиму Януковича є важливішим від можливої міжнародної ізоляції за білоруським сценарієм.
•    Врятувати країну та її перспективи як європейської держави можуть і мають самі українські громадяни уже на цих виборах. Інакше буде пізно.



реклама у Нововолинськ