Головна Новини Нововолинська ЦВК оголосила офіційні результати

ЦВК оголосила офіційні результати

190
0

Центральна виборча комісія України оголосила офіційні результати виборів у Верховну раду за партійними списками. Згідно фінальним результатами, Партія регіонів набрала 30% голосів, опозиційна «Батьківщина» – 25,54%. Трійку лідерів замикає УДАР боксера Віталія Кличка з 13,96%. У Компартії – 13,18% голосів, у націоналістичній «Свободи» – 10,44% голосів виборців.

За даними комісії, регіонали отримують 72 мандати, «Батьківщина» – 62, «УДАР» – 34, Компартія – 32, ВО «Свобода» – 25 мандатів. Інші партії не подолали 5%-ний бар’єр, необхідний для проходження в Раду.Відповідно до закону, ЦВК має оприлюднити результати в парламентській газеті «Голос України» і урядовій «Урядовому кур’єрі» до 17 листопада включно.

Як повідомлялося, партія регіонів хоче сформувати парламентську більшість самостійно, без коаліції з компартією. Про це кореспонденту «Росбалта» заявив заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній раді України Михайло Чечетов. За його словами, Партія регіонів набере необхідні 226 голосів парламентської більшості за допомогою незалежних одномандатників.

У свою чергу, опозиція має намір вимагати встановлення справедливих результатів парламентських виборів у Європейському суді з прав людини. Про це журналістам заявив голова Ради Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк. Яценюк нагадав, що опозиція звернулася з позовами до судів щодо обов’язку Центрвиборчкому встановити результати голосування в 5 одномандатних округах, де, на думку опозиції, перемогли її представники. Як заявив політик, опозиція не сумнівається в тому, що апеляційний адміністративний суд відхилить ці позови, оскільки суди підконтрольні владі, проте після цього має намір звернутися з позовами до Вищого адміністративного суду країни.

http://soroka2010.com.ua/



реклама у Нововолинськ