Головна Новини Нововолинська Глухий кут для влади

Глухий кут для влади

208
0

В Україні набирають обертів акції на підтримку засуджених Дмитра та Сергія Павличенків. Київ, Дніпропетровськ, Харків, Львів та ще десятки обласних та районних центрів приєдналися до масових заходів на підтримку арештантів. Географія протесту вже давно вийшла за межі української держави та отримала європейський резонанс, а з фанатського руху перетворилася у широку громадянську кампанію.

Ув’язнення батька і сина Павличенків стало лише одним з епізодів у конфлікті цієї звичайної української родини з корупційною українською системою.

 За останні роки у нашій державі міцно утвердилася кругова корупційна порука між представниками влади – правоохоронних органів та суду. За результатами  опитування громадської думки майже половина опитаних респондентів вважає саме прокуратуру та міліцію найбільш корумпованими в Україні, ще чверть українців вважає, що найбільша корупція у судах.

І як можна з цим не погодитися,  вивчивши матеріали справи Павличенків. Коли свідки не впізнають у Павличенках вбивць, але це не заважає судді виносити свій вирок виходячи тільки з наявності мотиву та зізнання Павличенка – молодшого.  Та корупційна  правоохоронна система, яка вибиттям зізнання  «розкрила» не один злочин цього разу отримала опір від структурованого і солідарного фанатського середовища.

«Один за всіх і всі за одного» – гасло, яке загнало в кут українських силовиків, а разом з ними усю вертикаль влади.  З одного боку не виконання вимог захисників Павличенків  призводить до поширення протестних настроїв,  з іншого боку звільнення арештантів стане визнанням корупційності міліцейсько – прокурорської структури.

Та й саме звільнення Павличенків може  набути значного суспільного резонансу і за цим кроком має бути новий процес проти тих хто фабрикував матеріали обвинувачення.

Розв’язання  цієї справи може стати справжнім ударом для нинішньої влади, яка втратила час “мирне залагодження конфлікту”. В свою чергу для  суспільства захист Павличенків і боротьба за їх свободу може стати прикладом успішної солідаризації для відстоювання своїх особистих прав та свобод.  

http://soroka2010.com.ua



реклама у Нововолинськ