Головна Новини Нововолинська Знайомтесь: депутатська група «Спільна Думка»

Знайомтесь: депутатська група «Спільна Думка»

214
0

На останній сесії Нововолинської міської ради була створена депутатська група під назвою «Спільна думка». В групу об’єднались обранці від різних політичних сил та поглядів.

  • Що ж все таки змусило їх піди на конструктивний діалог із своїми колегами?
  • Які цілі перед собою ставить нове депутатське об’єднання?
  • Як виконавча гілка влади поставилась до ініціативи депутатів?
  • Чого вже домоглися досягти депутати із групи «Спільна думка»? 

Такі питання постали в усіх хто слідкує за життям та розвитком шахтарського міста. «З метою здійснення спільної діяльності, задля вирішення проблем територіальної громади міста Нововолинська та селища Жовтневого, ми, депутати Нововолинської міської ради утворили депутатську групу «Спільна думка»». Такими словами звернувся до присутніх на другому пленарному засіданні, в четвер, 27.12..12 р., депутат Нововолинської міської ради Борис Карпус.

Переважна кількість членів групи має достатній управлінський досвід, створили багато робочих місць на підприємствах та установах міста Нововолинська, сплачують сотні тисяч, а дехто мільйони гривень податків до бюджетів та фондів всіх рівнів, в тому числі і до місцевого бюджету, і готові використати свої знання задля оптимального розвитку територіальної громади.

Персональний склад депутатської групи «Спільна думка»: Бадзюнь В.М., Бадзюнь Б.М., Бадзюнь О.В., Бутинець В.С., Буторін О.О., Влодарчик Р.І., Єлева Ю.В., Жила Л.А., Карпус Б.С., Нагорний А.Є., Павлишин А.Г., Самков А.В., Сахарчук Р.І., Сиротюк Ю.І., Суднік Е.А., Трофимович І.М., Турик М.М., Чабан А.В., (всього 18 депутатів).

Група націлена на економічний та господарський підхід для прийняття конструктивних рішень в міській раді. Група ставить собі за завдання здійснювати діяльність виходячи виключно з інтересів територіальної громади міста. Об’єднання депутатів базується на засадах взаємоповаги та взаємопідтримки. Депутати принципово заявили, що політичні питання в коло обговорення групи входити не буде. Зі слів самих членів групи, протягом останнього часу обговорювалось питання створення групи депутатів яким надоїло бути «кнопкодавами» на засіданнях сесій міської ради та під час роботи у комісіях. Беручи участь в роботі пленарних засідань сесій міської ради, депутати неодноразово наголошували на тому, що багато рішень потрапляли на сесію не підготовлені, не завжди обговорювались на профільних комісіях, засідання комісій проходили за 1-2 дні до сесії, що не уможливлювало досконалий розгляд питань, не до кінця зрозуміла процедура розподілу коштів бюджету розвитку міста. Внесення Програм та прийняття їх на сесії міської ради відбувались з порушенням регламенту, наприклад прийняття «Програми підтримки засобів масової інформації на 2013-2017 роки» на останній сесії.

Програми часто розробляють без участі зацікавлених осіб, установ та організацій – тих на кого спрямовуються результати реалізації цих стратегічних документів. В свій час, у міській раді, була зареєстрована депутатська група «Рідне місто» , в яку входили депутати від різних політичних сил (ВО Батьківщина , Партія регіонів, Фронт змін, Наша Україна), яка на жаль не працювала і не працює, тому що була створена зверху до низу , а не навпаки.

Всі ці, та інші причини вмотивували частину депутатів добровільно об’єднатись в нову депутатську групу під назвою «Спільна думка», та спробувати працювати та допомагати вирішувати актуальні питання суспільного життя в нашому місті. Ми розуміємо, що не зможемо змінити все, але будемо прикладати зусилля для цього.

Депутати відкриті для співпраці із міським головою, з усіма структурами виконавчого комітету, установами та організаціями, з усіма хто хоче, щоб в міській раді приймались прозорі, всім зрозумілі рішення, а не такі, як на останніх двох сесіях, на одній приймається рішення про мораторій на продаж 1-го поверху приміщення по вул.Св.Володимира, буд.№3, а на другій – вноситься проект рішення підготовлений тими ж людьми на продаж цих же приміщень. І подібні проекти рішень непоодинокі.

Активно попрацювали члени групи «Спільна думка» протягом двох пленарних засідань останньої сесії. До вагомих результатів діяльності можна зарахувати економію 1,1 млн. грн., що були не достатньо ефективно розподілені у запропонованому проекті міського бюджету на 2013 рік. Зокрема в бюджеті розвитку було запропоновано витратити в 2013 році – майже 300 тис. грн. на капітальний ремонт – фарбування приміщення міської ради (зазначимо, що в 2012 році на це було вже витрачено 265 тис. грн.); 150 тис.грн. – фарбування фасаду приміщення по вул.. Св.Володимира, буд. №3 (150 тис.грн); 400 тис. грн. – на капітальний ремонт площі біля пам’ятника «Прикордонник» (укладання бруківки і т.д).

З усією повагою до наших ветеранів, і вони нас підтримають, напевно краще ці гроші витратити на більш важливі справи, наприклад: ремонт дахів які протікають не один і не два роки, а такі, є; асфальтуванні внутрішньо квартальних доріг та тротуарів і т.д. Новоствореною депутатською групою «Спільна думка» була подана пропозиція про відхилення фінансування цих об’єктів та перенесення цих робіт на інший, кращий час.

На засіданні сесії була також вперше прийнята «Програма підтримки діяльності ОСББ» в якій закладено 207 тис. грн. на 2013р. для підтримки діяльності об’єднань. Прийняте рішення про залучення коштів пайової участі у розвиток інфраструктури міста Нововолинська. Це дасть змогу додатково отримати кошти до міського бюджету та зменшить вірогідність виникнення корупційних схем.

Ці пропозиції були підтримані майже всіма депутатами міської ради, що свідчить, про те що ми, депутати новоствореної групи «Спільна думка», пропонуємо конструктивні речі. Віримо в те що депутати , переконавшись в тому, що ми працюємо на громаду, а не кожний на себе, не на словах , а на ділі підтримають новостворену депутатську групу «Спільна думка». Свідченням цього є здорова зацікавленість всіх депутатів міської ради при розгляді та обговоренні вище перерахованих питань.

Ми віримо в те, що депутатами, спільно з міським головою та головними розпорядниками коштів, будуть напрацьовані відповідні пропозиції для того, щоб додаткові кошти в розмірі 1.1 млн.грн. бюджету розвитку міста, були спрямовані на вирішення першочергових проблем мешканців міста. Ми пропонуємо розробити план ремонту житлового фонду (покрівлі, утеплення фасадів тощо), асфальтування внутрішньо квартальних доріг та тротуарів, освітлення місць загального користування, висвітлити його на сайті міської ради, для того щоб кожний зацікавлений мешканець міг взнати в якому місяці, році , може відбутись ремонт на його вулиці, будинку, чи асфальтування внутрішньо квартальних доріг та тротуарів і т.д.

Цього на сьогоднішній день не має, а якщо є, то про це ніхто не знає. Ми просимо підтримку громади, громадських організації і т.д., ми просто хочемо, щоб нам не заважали працювати, а то вже сьогодні, з різних причин уже чиниться тиск посадовців на членів групи.

Так, на засіданні депутатської фракції Батьківщина було в ультимативному порядку рекомендовано Буторіну О.О. та іншим депутатам вийти з групи, або покинути лави партії. Такі дії оборюють депутатів та вказують на низьку поінформованість депутатських фракцій щодо цілей діяльності групи «Спільна Думка». Все перекручується на політичну тему, а група заявила, що займається господарськими питаннями міста. Наші лави відкриті, ми запрошуємо до співпраці усіх прогресивні сили у міській раді. Ми розуміємо, що маємо одну партію на місцевому рівні і ціль її – розбудова та процвітання рідного міста.

Депутатська група «Спільна думка»



реклама у Нововолинськ