Головна Події Десять днів незабутніх вражень, розваг, квестів та арт-терапії сталися у житті дітей...

Десять днів незабутніх вражень, розваг, квестів та арт-терапії сталися у житті дітей військовослужбовців Волинського прикордонного...

254
0

Відпочинок та психологічне відновлення для пів сотні дітей різного віку з усієї Волині організував Благодійний фонд “Сучасна Україна” – Modern Ukraine з допомогою команди ГО “Пятерня”, яку очолює та надихає художниця та арт-терапевтка Тетяна Мялковська Tetyana Myalkovska , та партнерами ТоВ «Центр розвитку економіки та права», які допомогли фінансово. ☝️Оздоровлювались у таборі інтеграційного центру «Замлиння» коштом місцевого бюджету також діти Любомльської громади.

Програма табору була насичена різноманітними активностями, що дозволяли проявити творчі здібності дітей, покращували ментальне здоров’я під час тренінгів з командою психологів.

Щодня діти мали спортивні квести, грали в командні ігри, тренувалися на новенькому спортивному майданчику просто неба. Для гармонійного відпочинку на території інтеграційного центру облаштовані затишні зони для релаксу, творчих майстеркласів, спілкування та фотосесій на будь-який смак.

Один із таборових днів діти провели на озері Світязь у гостинному відпочинковому комплексі Nester-House Світязь, де шеф ресторану навчав юних таборовиків готувати піцу.

Регбі на березі Світязя, купання та катання на стапборді, дружнє коло вихователів та наставників, які створювали особливий настрій упродовж відпочинку, надовго лишиться в пам’яті дітлахів.

Президент Благодійного фонду «Сучасна Україна» Володимир Гавриш / Volodymyr Havrysh розповідає, що за два роки роботи з дітьми постраждалими від війни, в рамках проєкту For Kids UA, зробили висновок, що комплексна робота для покращення ментального здоров’я та активний відпочинок працює найефективніше.

Робота психологів, яка інтегрована у загальний настрій таборових заходів та майстер-класів, допомагає дітям вивільнити емоції та страхи, що заважають їм жити щасливе дитинство.

Очільник фонду приїхав на завершальну вечірку у таборі не з пустими руками — традиційно привіз великий торт 🎂та подарунки. Цього разу – від французьких партнерів, компанії Jacques Ferry.

Настільні ігри та спортивний інвентар команда ГО «Пятерня» використовуватиме у подальшій роботі з дітьми.

Володимир Гавриш подякував учасникам за активну участь у програмі табору, гарні роботи, які діти виготовили разом з наставниками та повезуть на згадку додому.

Благодійник відзначив злагоджену та професійну роботу наставників, подякував за гостинність та духовне наставництво отцю Яну Бурасу – засновнику Центру інтеграції «Замлиння».

За рік співпраці з командою Тетяни Мялковської, Благодійний фонд «Сучасна Україна» профінансував кілька заїздів таборів для учасників з усієї України – для мам та дітей, що постраждали від воєнної агресії, сімей загиблих Героїв, дітей з поведінковими розладами внаслідок пережитих страхів війни.

З 13 по 23 червня у «Замлинні» в рамках проєкту For Kids UA оздоровлюватимуться та покращуватимуть ментальне здоров’я мами з дітьми. Під час табору психологи та арт-терапевти працюватимуть окремо з мамами та дітлахами, намагаючись задовольнити їхні запити та дати можливість тримати фокус на собі та роботі зі своїми травмами.

Минулого року про табір такого формату були дуже позитивні відгуки й від організаторів, і від учасників, яким вдалося покращити стосунки у комунікації «мама-дитина» та повертатися додому в іншому емоційному стані.



реклама у Нововолинськ