Головна Без категорії Кулеба назвав дві речі, які кардинально змінять ситуацію на фронті

Кулеба назвав дві речі, які кардинально змінять ситуацію на фронті

46
0

Для перелому у війні з росією на користь України потрібна зброя та дозвіл необмежено бити по території рф. Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба, повідомляє LRT. Він зазначив, що для зміни тенденцій на фронті щодо наступу російських військ певні рішення вже ухвалюються українською стороною. Але є й такі два головних рішення, які мають прийняти партнери”, — повідомляє: ua.news

Для перелому у війні з росією на користь України потрібна зброя та дозвіл необмежено бити по території рф.

Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба, повідомляє LRT. Він зазначив, що для зміни тенденцій на фронті щодо наступу російських військ певні рішення вже ухвалюються українською стороною. Але є й такі два головних рішення, які мають прийняти партнери України.

«Перш за все, я згадаю про дозвіл на використання західної зброї за межами кордону України проти російських військових об’єктів», – сказав міністр.

За його словами, найважливішим є знищення російських бомбардувальників на аеродромах і в повітрі. Найболючіша точка сухопутних військ України – «просто нескінченна кількість керованих бомб, які скидають на наші наземні сили».

«Вони масово руйнують і вбивають, а іноді просто зрівнюють позиції з землею і вже нічого захищати. Тому як тільки нам вдасться ліквідувати загрозу авіаційного бомбардування, наші наземні позиції будуть зміцнені, і росії буде дуже важко просуватися», – зазначив глава українського МЗС.

Він також сказав, що друге рішення, найбільш важливе для зміни ситуації на фронті, – збільшення постачання боєприпасів. У поєднанні ці два нових фактори дадуть відчутний ефект.

«Якщо ми захистимо наші (збройні – ред.) сили від російських керованих бомб, якщо у нас буде достатньо артилерії та боєприпасів, щоб знищити російські колони та підрозділи під час руху, це буде величезна інвестиція в те, щоб змінити ситуацію на полі бою», – підкреслив Кулеба.

При цьому він зазначив, що артилерійські снаряди йдуть, але їх має бути більше, і доставляти їх треба швидше. Також вже готуються рішення, які дозволять знищувати бомбардувальники на російській території, для чого потрібні ракети великої дальності або достатня кількість систем протиповітряної оборони та засобів перехоплення.

Глава МЗС висловив упевненість, що рано чи пізно названі рішення будуть прийняті. Й Україна зараз просить партнерів зробити це якомога швидше.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обговорив із помічником держсекретаря США Джеймсом О’Браєном постачання ППО Patriot.

Також президент Володимир Зеленський повідомляв, що у Збройних Силах України є 14 бригад без зброї. Вона досі не прийшла від країн-союзниць до нашої держави.

⚡⚡⚡ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.



реклама у Нововолинськ