Головна Туристам Як підготуватися до поїздки автобусом, якщо вас нудить

Як підготуватися до поїздки автобусом, якщо вас нудить

90
0

Заколисування під час поїздок називають ще хворобою руху або морською хворобою. Проявляється це відчуттям нудоти, млості й запаморочення. Виникає цей комплекс симптомів через монотонні коливання, часто його відчувають в автомобілях, автобусах, літаках, на яхтах тощо. І на довгому шляху це може стати проблемою. Наприклад, за маршрутом Дрезден — Львів автобус KLR BUS їде майже 20 годин. Тож якщо у вас планується довга поїздка, слід правильно підготуватися до неї.

Що зробити до поїздки?

Ви можете мінімізувати ризик заколисуванням ще до того, як сядете в автобус. Що можна зробити:

  1. Перед автобусом перекусіть, але легкою їжею. Не варто вживати жирні, гострі чи надто ситні продукти. Навіть у довгу подорож краще брати легку їжу та споживати її невеликими порціями.
  2. Пийте більше чистої води. Гідратація зменшує стрес і неприємні відчуття, що зазвичай посилюють нудоту.
  3. Випийте спеціальну пігулку проти захитування, перед цим звернувшись до лікаря. Дотримуйтеся дозування та способу застосування, що вказані в інструкції.

Це загальні рекомендації. Проте ви зі своїм досвідом можете коригувати їх. Наприклад, комусь легше переносити перші години дороги на порожній шлунок. 

При покупці квитка також вибирайте правильне місце. Зазвичай більше захитує в задній частині автобуса. Там накопичується більше пилу, а при їзді ця частина більше відчуває коливання. Тож беріть квиток на місця в першій половині транспорту.

Що робити вже в автобусі?

У самому транспорті ви також можете знизити симптоми хвороби рухів. Що для цього можна зробити:

  • сконцентруйтеся на дорозі або лінії горизонту;
  • відкрийте вікно, якщо пасажири поруч не проти;
  • не читайте, не дивіться фільм і не листуватися;
  • вживайте льодяники з вітаміном C;
  • робіть дихальні вправи.

Коли автобус їде не зовсім рівними дорогами, намагайтеся спати чи розмовляти. Після поїздки дайте організму відпочити.

Отже, через морську хворобу скасовувати поїздки автобусом не обов’язково. Ви можете протидіяти нудоті та поганому самопочуттю за допомогою ліків, свіжого повітря та дихальних вправ.



реклама у Нововолинськ