Головна Поради Левова грива: дивовижний подарунок природи для добробуту людини

Левова грива: дивовижний подарунок природи для добробуту людини

76
0

Природа подарувала нам багато цікавинок, які ми можемо використовувати для підтримки та покращення власного здоров’я.

Одним з таких дивовижних подарунків є гриб левова грива або їжовик гребінчастий. Він виглядає дуже дивовижно — візуально нагадує справжню левову гриву, але білого кольору. Ростуть такі гриби на старезних стовбурах дерев. 

Як плодове тіло левової гриви, так і її міцелій (нижня структура гриба) містять значну кількість корисних речовин, які можуть принести значну користь здоров’ю людини. І з давніх-давен їжовик використовувався в традиційній китайській та індійській медицині.

А зараз його користь та цілющі властивості були підтверджені вченими. 

Зокрема численні наукові дослідження показують, що левова грива може бути корисною для:

  • Підтримки функцій мозку. У складі гриба містяться особливі сполуки, що стимулюють синтез фактора росту нервів. Вони допомагають рости клітинам мозку, сприяють покращенню пам’яті й концентрації уваги. Такі особливості левової гриви роблять її корисною для зростання та відновлення нервових клітин після перенесених черепно-мозкових травм, а також інсульту. До того ж засоби з їжовиком сприяють покращенню когнітивної функції. 
  • Зменшення окислювального стресу. Такий стан виникає через пошкодження клітин вільними радикалами, він збільшує ризик виникнення хронічного запалення, хвороб серця та навіть деяких видів онкології. Левова грива допомагає придушити активність вільних радикалів та запобігти виникненню окислювального стресу. До того ж вона має протизапальні властивості, тому може ефективно боротися навіть з наслідками окислювального стресу. 
  • Покращення функцій шлунково-кишкового тракту. У складі їжовика гребінчастого містяться пробіотики, що підтримують імунітет та сприяють зростанню здорових бактерій у кишківнику. До того ж ці речовини допомагають придушити зростання Хелікобактер пілорі — бактерії, що здатна викликати виразку шлунка та кишківника. Деякі дослідження також демонструють, що левова грива може бути корисною для людей з запальними захворюваннями кишківника — вона сприяє зменшенню неприємних симптомів та наближенню ремісії. 
  • Підтримка здоров’я серцево-судинної системи. Їжовик гребінчастий допомагає контролювати рівень холестерину, що зі свого боку сприяє профілактиці та лікуванню атеросклерозу (такий стан збільшує ризик ішемічної хвороби серця, інфаркту та інсульту). До того ж вживання левової гриви сприяє підтримці стабільного та нормального кров’яного тиску. 
  • Покращення психоемоційного стану. Вчені виявили, що гриб левова грива може бути ефективним у профілактиці та лікування депресивних станів, що пов’язано у першу чергу з його впливом на нервову функцію. Його компоненти збільшують кількість нейромедіаторів та зменшують втрати росту нервів, викликані стресовими ситуаціями. До того ж такі речовини придушують запалення, пов’язане з депресією. 

Дізнатися більше про властивості їжовика гребінчастого та його вплив на здоров’я людини можна в цій розширеній статті: Їжовик гребінчастий: подарунок природи для здоров’я людини

А отримати всю користь від такого гриба допоможуть спеціалізовані добавки. Вони виготовляються виключно з екологічно чистої сировини та проходять декілька стадій контролю якості. А ще вони, зазвичай, добре переносяться й не викликають жодних небажаних побічних ефектів. 

Придбати добавки з левовою гривою та інші БАДи від кращих світових виробників можна в одному з найбільших українських магазинів вітамінів та товарів для здоров’я Біовіт.

Висококваліфіковані фармацевти-консультанти сайту Біовіт допоможуть вам підібрати найефективніший препарат та піклуватися про здоров’я та добробут вас та ваших рідних!



реклама у Нововолинськ