Головна Без категорії Зелений борщ зі щавлем: класичний український рецепт

Зелений борщ зі щавлем: класичний український рецепт

9
0

Джерело: tsn.ua

Зелений борщ / © Фото з відкритих джерел

Приємно кисленький зелений борщ — один із символів весни. Цю страву традиційно подають з відвареними яйцями і густою сметаною.

ТСН.ua підготував рецепт класичного українського борщу від шеф-кухара Євгена Клопотенка.

Інгредієнти:

  • 300 г свинини (задня частина)
  • 300 г листя щавлю
  • 4 картоплі
  • 20 г зелені кропу
  • 1 морква
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 3 горошини чорного перцю
  • 2–3 лаврові листки
  • 3 л води
  • сіль і перець за смаком
  • сметана для подавання
  • 3 варені яйця для подавання

Приготування

  • Почистьте від плівки свинину та поріжте її середнім кубиком, а потім покладіть до каструлі з кип’яченою водою. Додайте 2–3 лаврові листки та кілька горошин чорного перцю. Варіть 30 хвилин, періодично знімаючи пінку.
  • Моркву й цибулю поріжте дрібним кубиком і перекладіть до каструлі з м’ясом. Варіть 10 хвилин.
  • Картоплю також поріжте середнім кубиком. Покладіть до каструлі та варіть до готовності.
  • Помийте всю зелень. Викладіть її на паперовий рушник, щоб увібралася зайва волога, і поріжте. За 2–3 хвилини до закінчення приготування страви додайте порізану зелень.
  • Готовий зелений борщ залиште настоятися щонайменше на 30 хвилин, щоб усі аромати та смаки розійшлися. Потім розливайте по тарілках і подавайте з розрізаним навпіл яйцем та сметаною за бажанням.
  • Нагадаємо, ми писали про те, як варити зелений борщ, щоб щавель не втрачав свій яскраво-зелений колір.




    реклама у Нововолинськ