Джерело: www.volynnews.com
Про процес виготовлення масла та його рецепт жінка розповіла Суспільному.
Зі слів Ольги Оліферчук, вона виросла в родині колгоспників-трудівників. Дід з бабою та батько з матір’ю тримали по три корови. Самі робили домашню сметану, сир, кисле молоко та масло, яке завжди збивали у маслобійці. Пристрій ще й досі зберігається в господарстві.
В Ольги Оліферчук нині одна корова, проте молока вистачає на всю родину. Жінка робить і домашнє масло. Каже, що збивання у маслобійці займає від 15 до 30 хвилин. Все залежить від кількості сметани. Рецепт перейняла від бабусі, яка навчила готувати домашнє масло.
«Наливаємо у маслобійку 3-4 літри сметани. Якщо сметана буде теплою, то масло буде біле, а якщо холоднішою – то буде жовте. Хтось навіть питав мене, чи я додаю в масло фарбу. Ні, не додаю, бо я вливаю холодну сметану. Довше б’ється, але масло має гарніший вигляд», – каже господиня.
Читати ще: Волинянка розповіла секрети приготування світязьких пампухів
Після того, як масло збили, його потрібно промити водою і сформувати у грудку. Промивають масло допоки вода не стане чистою. Після того його підсолюють та ховають в холодильник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу