Джерело: tsn.ua
Царське варення асорті
Літній сезон ягід у розпалі, господині роблять заготівлі на зиму. Пропонуємо приготувати смачне та ароматне царське варення з різноманітних ягід — порічок, смородини, малини.
Рецепт царського варення від відомої кулінарки Лілії Цвіт Царське варення, за словами блогерки, можна приготувати з різних ягід, з порічок, смородини, малини. Воно не надто солодке, бо має приємну кислинку і згодиться для будь-якої випічки.
Інгредієнти:
- Порічки або біла смородина — 500 г, або один літр.
- Смородина — 500 г, або один літр.
- Малина — пів літра.
- Лимон або апельсин — 1 шт.
- Цукор — 1250 г.
Приготування:
- Порічки і чорну смородину ретельно помити та висушити. Потім додати до ягід малину і перебити все блендером або ж пропустити через м’ясорубку.
- Після того рідку ягідну масу перелити у місткість, де буде варитися варення, і додати перемелений лимон. Лимон використовувати з цедрою, але обов’язково вийняти кісточки.
- Після того до ягідної маси додати цукор, перемішати та поставити на невеликий вогонь.
- Варення доводимо до кипіння, під час варіння з варення потрібно прибирати піну.
- Щойно воно закипить, зняти його з плити. Гаряче варення розлити по сухих стерилізованих банках і закрити кришками, залишивши на 5 хвилин перевернутими вверх дном.