Джерело: www.volynnews.com
Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».
«Минулий рік не був грибним, було дуже мало. А от цього року дощить і пішли гриби. В нас їх дуже багато. Багато людей приїжджають з міста і місцеві ходять по гриби», – говорить Неля.
У селі Березовичі грибники навіть влаштовують змагання.
«Приносимо, викладаємо на стіл і рахуємо. Буває, що 200-300 назбируємо за раз. Якось, напевно три роки тому, ми потрапили на таке місце, що принесли додому 1100 грибів», – пригадує Неля.
Читати ще: Вчені довели, що білі гриби уповільнюють старіння і покращують пам’ять
У різних районах Волині переважають різні види грибів. Десь збирають польські, а десь – лисички. Особливо цінними вважаються білі гриби.
«У нас ростуть опеньки, маслюки. Вважаю, що білий гриб найкращий. Він і засушений, і закритий добрий. Я вже закрила 20 літрових банок тільки капелюшків грибів, а ніжки – сушу. Насушила чотири п’ятилітрових відеречка», – зазначає Неля.
Гриби жінка консервує і сушить не тільки для потреб власної родини. Частину передає хлопцям на передову та роздає товаришам. Як каже, вона більше любить збирати гриби, а не їсти їх.
Читати ще: Ягідники вимерзли: як на Волині стартував чорничний сезон
Окрім маринованих і сушених, ще роблять паштет і котлети з грибів. Рецепти давні. Раніше їх передавали старші жінки молодшим, а тепер, звісно, все є в інтернеті.
Грибники з досвідом і початківці хизуються своїми кошиками в соцмережах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу