Головна Без категорії Абрикосовий соус, який ідеально пасує до будь-якого м’яса: простий рецепт

Абрикосовий соус, який ідеально пасує до будь-якого м’яса: простий рецепт

9
0

Джерело: tsn.ua

Абрикоси. / © Pexels

Абрикоси – не лише гарна ідея для приготування варення чи джему. Цей фрукт стане зіркою соусу до м’яса. Приготуйте лише раз і ви забудете про магазинні соуси.

ТСН.ua підготував рецепт абрикосового соусу до м’ясних страв.

Інгредієнти

  • абрикоси стиглі – 2 кг
  • цибуля – 0,5 кг
  • часник – 100 г
  • цукор – 200–250 г (за смаком)
  • сіль – 2 ст. л.
  • оцет яблучний або винний – 100 мл
  • гострий перець чилі – 1–2 шт
  • сухий імбир – 1 ч. л.
  • спеції: чорний мелений перець, коріандр, гвоздика, кориця – по щіпці
  • вода – 200 мл

Приготування:

  • Абрикоси вимийте і виділіть кісточки. Цибулю та часник очистіть та подрібніть. Абрикоси, порізану цибулю і часник покладіть до каструлі, додавши воду.
  • Варіть на слабкому вогні 30 хви – поки фрукти та овочі не розм’якнуть. Приготовану фруктово-овочеву масу перебийте блендером до однорідності.
  • Додайте сіль, цукор, спеції, подрібнений чилі. Варіть ще 15–20 хв.
  • Після цього додайте оцет. Добре перемішайте соус і кип’ятіть ще 5 хв.
  • Гарячий соус розлити в стерильні банки та закрийте кришками. Переверніть їх догори дном і вкутайте до охолодження.
  • З цих інгредієнтів вийде до трьох літрів густого, ароматного, солодко-гострого соусу.

    Нагадаємо, раніше ми ділилися з читачами рецептом смачного кетчуп з кабачків.




    реклама у Нововолинськ