Головна Без категорії Яблучний пиріг із лимонною начинкою: рецепт, що став хітом

Яблучний пиріг із лимонною начинкою: рецепт, що став хітом

3
0

Джерело: tsn.ua

Яблучний пиріг з лимонною начинкою

Рецепт яблучного пирога з лимонною начинкою Інгредієнти для тіста

  • Борошно — 320-350 г
  • Вершкове масло — 150 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Молоко — 50 г
  • Цукор — 80 г
  • Ванілін -за смаком
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Сіль — щіпка

Інгредієнти для начинки

  • Лимони — 2-3 шт. (сік та цедра)
  • Яблука — 2 шт.
  • Крохмаль — 30 г
  • Цукор — 170 г
  • Куркума — 1/3 ч. л. (для кольору)
  • Цукрова пудра — для прикраси

Приготування яблучного пирога

  • У великій мисці змішайте борошно, цукор, ванілін, сіль та розпушувач. Додайте холодне вершкове масло і розітріть його з борошном, щоб утворилася крихта.
  • Додайте яйця та молоко, спочатку перемішайте виделкою, а потім замісіть руками. Тісто має бути м’яким та еластичним.
  • Розділіть тісто на три частини. Одну частину покладіть в морозилку на 30 хвилин. Інші дві частини викладіть на дно форми діаметром 26 см, формуючи невисокі бортики. Поставте основу в холодильник, поки готується начинка.
  • Для начинки візьміть цедру з усіх лимонів. Очистіть лимони від шкірки та кісточок, а м’якоть подрібніть у блендері. Перелийте суміш у каструлю.
  • Додайте до лимонної маси цукор, крохмаль та, за бажанням, куркуму для яскравішого кольору.
  • Натріть яблука на великій тертці.
  • Поставте каструлю на вогонь. Коли суміш закипить, варіть її ще 1-2 хвилини, постійно помішуючи.
  • Вилийте готову начинку на основу з тіста, рівномірно розподіліть.
  • Дістаньте охолоджену частину тіста з морозилки і натріть її на великій тертці, посипаючи пиріг зверху.
  • Випікайте пиріг у розігрітій до 180°C духовці протягом 35-40 хвилин.
  • Готовому пирогу дайте охолонути, потім прикрасьте цукровою пудрою і наріжте скибочками. Смачного!



  • реклама у Нововолинськ