Джерело: www.volynnews.com
Про це пише ТСН.
На останньому місці в рейтингу опинилися перестиглі банани. Лікар пояснив, що під час дозрівання в плодах різко зменшується кількість резистентного крохмалю та харчових волокон, зате зростає рівень цукру. Це може викликати стрибки глюкози й не забезпечує належного живлення для корисних бактерій. Саме тому такі банани, за словами Сеті, варто уникати. Натомість злегка недостиглі плоди зберігають більше клітковини та діють як пребіотик, підтримуючи мікрофлору.
Читати ще: Які харчі варто класти школяру в ланч-бокс. Поради луцької дієтологині
До фруктів із середнім рівнем користі він відніс дині, груші, яблука, виноград та апельсини. Останні, попри високий вміст вітаміну С, можуть мати і негативний ефект: деякі дослідження вказують на зв’язок між надмірним вживанням цитрусових та підвищеним ризиком раку шкіри.
Найкориснішими для кишківника, на думку Сеті, є чорниця та гранат. Вони багаті на антиоксиданти, які допомагають боротися з вільними радикалами, знижують запалення й сприяють профілактиці серцево-судинних захворювань.
Лікар підкреслив, що вибір фруктів має безпосередній вплив не лише на стан травної системи, а й на загальне здоров’я, зокрема ризик розвитку діабету, онкології та серцевих хвороб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу