Джерело: www.volynpost.com
Про це повідомив генеральний директор Української аграрної конфедерації Павло Коваль, пише Аgroweek, передає ТСН.
Експерт наголошує, що нині в структурі собівартості хлібобулочних виробів сировина займає меншу частку, ніж у минулі роки. Якщо раніше основний вплив на ціну мали борошно та олія, то зараз на перший план виходять інші складові.
«Станом на сьогодні в структурі собівартості одного кілограма хлібобулочних виробів сировина складає значно меншу частку порівняно з минулими роками, коли традиційно ми пов’язували здорожчання хліба саме із сировиною, з борошном, з олією тощо», — зазначив Коваль.
За останній рік ціни на хліб та хлібобулочні вироби в Україні зросли приблизно на 22–23%. Це означає, що кожного місяця спостерігалося середнє підвищення вартості на 1,5%. Водночас виробники хліба працюють практично на межі рентабельності, яка складає від 0 до 5%.
Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію