Головна Без категорії Ідеальний яблучний пиріг: простий рецепт від відомого шеф-кухаря

Ідеальний яблучний пиріг: простий рецепт від відомого шеф-кухаря

2
0

Джерело: tsn.ua

Яблука. / © unsplash.com

Осінь можна назвати сезоном випічки з яблуками. Підготували для вас ідеальний рецепт яблучного пирога, який стане вашим улюбленим осіннім десертом. Простий у приготуванні, але дуже смачний.

ТСН.ua підготував рецепт від шеф-кухаря Володимира Ярославського.

Інгредієнти для начинки

  • 1,3-1,4 кг яблук (найкраще “Муцу” або “Голден”)
  • 190 г цукру 
  • 60 г вершкового масла 82.5%

Інгредієнти для тіста

  • 210 г борошна 
  • 140 г вершкового масла
  • 60 г крижаної води 
  • сік лимона
  • сіль

Приготування

  • Усі інгредієнти мають бути холодними. У просіяне борошно натираємо на великий терці вершкове масло. Швиденько робимо, аби суміш не нагрівалась і масло не розм’якшувалось.
  • Коли всі шматочки стали схожі на пластинки у борошні, збираємо тісто у купу. Усередину доливаємо підкислену лимоном воду і сіль.
  • Обережно все перемішуємо. Це тісто іноді називають швидке листкове. Шматочки масла, що залишились, дадуть тісту розшарування.
  • Тісто загортаємо у плівку і кладемо до холодильника.
  • Готуємо начинку. Очищаємо від шкірки яблука і розрізаємо на чотири частини “дольками”.
  • На пательню висипаємо цукор і чекаємо, коли він розпочне плавитись. Потім повільно перемішуємо лопаткою, щоб утворилась карамель.
  • Після цього відставляємо пательню, додаємо шматок вершкового масла.
  • Коли масло розтане, переливаємо цю суміш у форму для запікання. Викладаємо яблука бочком – один біля одного на карамельну масу.
  • Дістаємо тісто з холодильника. Починаємо його розкачувати, складаючи навпіл – як листкове. Зробіть це три-чотири рази. Потім розкачайте його і викладіть наверх на яблука.
  • Ставимо пиріг до духовки, яка розігріта до 175-180 градусів. Випікаємо приблизно на 30-35 хвилин.
  • Нагадаємо, ми ділилися рецептом яблучного пляцка, який підкорить з першого шматочка.




    реклама у Нововолинськ