Осінь можна назвати сезоном випічки з яблуками. Підготували для вас ідеальний рецепт яблучного пирога, який стане вашим улюбленим осіннім десертом. Простий у приготуванні, але дуже смачний.
ТСН.ua підготував рецепт від шеф-кухаря Володимира Ярославського.
Інгредієнти для начинки
1,3-1,4 кг яблук (найкраще “Муцу” або “Голден”)
190 г цукру
60 г вершкового масла 82.5%
Інгредієнти для тіста
210 г борошна
140 г вершкового масла
60 г крижаної води
сік лимона
сіль
Приготування
Усі інгредієнти мають бути холодними. У просіяне борошно натираємо на великий терці вершкове масло. Швиденько робимо, аби суміш не нагрівалась і масло не розм’якшувалось.
Коли всі шматочки стали схожі на пластинки у борошні, збираємо тісто у купу. Усередину доливаємо підкислену лимоном воду і сіль.
Обережно все перемішуємо. Це тісто іноді називають швидке листкове. Шматочки масла, що залишились, дадуть тісту розшарування.
Тісто загортаємо у плівку і кладемо до холодильника.
Готуємо начинку. Очищаємо від шкірки яблука і розрізаємо на чотири частини “дольками”.
На пательню висипаємо цукор і чекаємо, коли він розпочне плавитись. Потім повільно перемішуємо лопаткою, щоб утворилась карамель.
Після цього відставляємо пательню, додаємо шматок вершкового масла.
Коли масло розтане, переливаємо цю суміш у форму для запікання. Викладаємо яблука бочком – один біля одного на карамельну масу.
Дістаємо тісто з холодильника. Починаємо його розкачувати, складаючи навпіл – як листкове. Зробіть це три-чотири рази. Потім розкачайте його і викладіть наверх на яблука.
Ставимо пиріг до духовки, яка розігріта до 175-180 градусів. Випікаємо приблизно на 30-35 хвилин.