Джерело: www.volynnews.com
Про це в ефірі Української служби інформації заявила заступниця генеральної директорки Асоціації виробників молока Олена Жупінас, передає Gazeta.ua.
Основною причиною здешевлення молочки є зниження вартості продукції на європейському ринку.
Починаючи з кінця літа ціни на масло у світі знизилися на понад 30%. Українські експортери продавали цей продукт до ЄС минулого року по 7 євро за кілограм. Зараз ця вартість становить не вище €4,5, пояснила експертка.
Читати ще: Українці озвучили, який рівень зарплат є для них найбільш прийнятним
Нині українські переробники переорієнтовуються на внутрішнього споживача, і зниження цін на масло вже помітно. Це триватиме надалі, прогнозує Олена Жупінас, але переважно у вигляді акцій у мережах продажу: на 30-35% на полицях магазинів.
Таке зниження, своєю чергою, значно вплинуло на закупівельні ціни на сире молоко. Так, у середині листопада вартість молока класу «екстра», яке відповідає європейським вимогам, знизилася на 17%. За таких умов чимало виробників працюють у собівартість, а деякі – навіть у збиток, додала Олена Жупінас.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу













