Головна Без категорії Холестерин у яйцях: наскільки він шкідливий насправді

Холестерин у яйцях: наскільки він шкідливий насправді

6
0

Джерело: www.volynnews.com

Холестерин у яйцях: наскільки він шкідливий насправді

Курячі яйця, зварені некруто або підсмажені на сковороді, не становлять загрози для здоров’я. Улюблений сніданок безлічі людей на планеті не підіймає рівень холестерину.

Результати дослідження було опубліковано в журналі The American Journal of Clinical Nutrition, передає ТСН.

Справа в тому, що донедавна яйця вважали причиною високого холестерину. Тепер же нове дослідження надало переконливі докази того, що справжню проблему для здоров’я серця становить не харчовий холестерин у яйцях, а насичені жири в інших продуктах.

«Яйця давно і несправедливо дискредитовані застарілими дієтичними рекомендаціями. Вони унікальні: так, у них багато холестерину, але мало насичених жирів. Однак саме рівень холестерину часто змушує людей сумніватися в їхньому місці в здоровому харчуванні», – сказав професор Джон Баклі з Університету Південної Австралії.

Читати ще: Назвали найкорисніший хліб, який контролює тиск та рівень цукру в крові

За його даними, у проведеному дослідженні команда розділила вплив холестерину та насичених жирів. Виявилося, що високий вміст холестерину в яйцях, якщо їх вживати при малому вживанні насичених жирів, не підвищує рівень поганого холестерину.

Як повідомляє британська Національна служба охорони здоров’я, яйця справді містять певну кількість холестерину. Та попри це, насичені жири, які ми споживаємо з їжею, значно більше впливають на рівень холестерину в крові, ніж той холестерин, що міститься в яйцях. Простіше кажучи, холестеринова проблема криється не в яйцях, а в насичених жирах. Тож тут має значення спосіб їх приготування.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу