Джерело: tsn.ua
Різдвяна кутя
Пшенична кутя вагою 950 г за традиційним рецептом обійдеться українцям у 213,37 грн 2025 року. Це робить її другою за вартістю стравою на святковому столі.
Такі підрахунки надали науковці Інституту аграрної економіки.
Найдорожчими інгредієнтами цьогорічної куті стали мак – 72,50 грн за 200 г, волоські горіхи – 68,80 грн, а також родзинки – 24,99 грн за 100 г.
Основна складова – пшенична крупа з твердої пшениці – коштує 26,90 грн за 400 г. За мед доведеться заплатити 18,70 грн за 100 г, а цукор (50 г) обійдеться у 1,48 грн.
Таким чином, святкове частування вийде недешевим, однак більшість продуктів залишаються доступними, що дозволяє українцям дотримуватися традицій і приготувати кутю до Святвечора.
Раніше ми розповідали, скільки коштуватиме приготування 12 традиційних справ на Різдвяну вечерю 2025 року.













