Головна Без категорії Розвиток професійно-технічної освіти у Нововолинській громаді: триває підготовка до релокації закладів з...

Розвиток професійно-технічної освіти у Нововолинській громаді: триває підготовка до релокації закладів з Донецької області

266
0

Джерело: Нововолинська міська рада

Сьогодні, 4 липня, відбулася онлайн-зустріч депутатів Нововолинської міської ради та освітян громади з директоркою департаменту освіти та науки Донецької ОДА Тетяною Сідашевою, директоркою Державного навчального закладу «Мирноградський професійний гірничий ліцей» Оленою Дубинець і директоркою комунального закладу департаменту освіти і науки Донецької ОДА «Донецький обласний центр фінансово-статистичного моніторингу та матеріально-технічного забезпечення закладів освіти» Оленою Барабановою. Долучився до зустрічі голова Нововолинської громади Борис Карпус та його заступниця Ніна Шумська.

Діалог стосувався деталей переміщення закладів професійно-технічної освіти у Нововолинськ.

За словами Тетяни Сідашевої, після підписання усіх необхідних документів, розпочнеться підготовка приміщень на вул. Луцькій, робитимуть ремонт та завозитимуть обладнання.

Восени 2024 планують розпочати навчання. Заняття будуть змішаної форми – частина дітей буде мешкати у Нововолинську, частина здобуватиме знання дистанційно. Очікують орієнтовно 500-600 учнів.

Спеціальності, яких навчатимуть, відрізняються від тих, які здобувають у наявних у Нововолинську закладах профтехосвіти. Практику діти будуть проходити на підприємствах Нововолинської громади.

Нагадаємо, перемовини щодо релокації закладів профтехосвіти у Нововолинської громади тривають кілька місяців. Представники Донецької області приїжджали у Нововолинськ, оглядали придатні приміщення та обрали найбільш придатне для облаштування училища.

Наразі очікують рішення сесії Нововолинської міської ради щодо надання згоди на передачу в оренду майна комунальної власності.



реклама у Нововолинськ