Головна Новини Нововолинська «Сморід йде від очисних споруд міста, які забруднив «Пан Курчак», – депутат...

«Сморід йде від очисних споруд міста, які забруднив «Пан Курчак», – депутат Віктор Марчак

904
0

Неприємний запах у Нововолинську йде від міських очисних споруд, які забруднені зливами «Пана Курчака» та олійно-жирового комбінату.

Про це розповів в ефірі «Нововолинського інформаційного порталу» депутат міської ради, голова екологічної комісії Віктор Марчак.

«Сморід дають в залежності від погодних умов очисні споруди міста. Два роки тому на сесію міськради екологічна комісія зробила подання про заборону вивозу промислових відходів на очисні споруди. А до того «Пан Курчак» туди викидав свої відходи. Там цілий букет: каналізація Нововолинська, відходи Курчака, відходи олійно-жирового. Ще не один рік вони будуть «аукатись», якщо з цим нічого не робити», – розповів депутат.

Він також додав, що вже зараз «Пан Курчак» вивозить відходи на ветсанзаводи, що у Жовкві та Костополі.

«Запах може виникати, коли підприємство проводить відгрузку відходів на ветсанзаводи. В цей період – від години до двох є запах, але від цього нікуди не дінешся. Якщо вітер у сторону Нововолинська, то цей запах чути», – сказав Віктор Марчак.

За його словами, «Пан Курчак» зливав відходи у міську каналізацію, бо про це були домовленості з комунальним підприємством «Нововолинськводоканал».



реклама у Нововолинськ