Головна Без категорії У Нововолинську відбулося засідання робочої групи у рамках проєкту «Кращий догляд для...

У Нововолинську відбулося засідання робочої групи у рамках проєкту «Кращий догляд для кожної дитини»

28
0

Джерело: Нововолинська міська рада

У рамках проєкту ЮНІСЕФ «Кращий догляд для кожної дитини» у міській раді відбулося засідання робочої групи щодо формування системи кращого догляду для дітей та підтримки сімей.

У заході взяли участь заступниця міського голови Ніна Шумська, фахівчиня із захисту дітей Львівського офісу ЮНІСЕФ Світлана Стельмах, регіональна консультантка Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей у Волинській області Наталя Ляшук, директорка Центру соціальних служб Юлія Янюк, начальниця служби у справах дітей Іванна Думич, а також представники управління освіти, управління соціальної та ветеранської політики, інклюзивно-ресурсного центру та благодійного фонду «Джерело».

Під час зустрічі обговорили заходи, що були проведені в межах проєкту, та забезпечення права кожної дитини в Україні зростати в сімейному оточенні.

Нагадаємо, що проєкт реалізується у Нововолинську з початку цього року, і був залучений у громаду Центром соціальних служб.

Він спрямований перш за все на підтримку та покращення соціального захисту дітей з інвалідністю, а також сімей, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. За кошти Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) у Нововолинському Центрі дитячої та юнацької творчості буде створений Центр життєстійкості для сімей із дітьми, які потребують підтримки.

Уже закуплено необхідне обладнання та меблі. Наступним етапом буде проведення ремонтних робіт.

У Центрі фахівці надаватимуть психосоціальну підтримку, соціальний супровід сімей, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, забезпечуватимуть раннє втручання, супровід під час інклюзивного навчання та денний догляд за дітьми з інвалідністю.



реклама у Нововолинськ