Головна Новини Нововолинська -А у нас в квартирі газ. А у вас? -А у нас...

-А у нас в квартирі газ. А у вас? -А у нас вдома мороз. Ось…...

220
0

Прогнози світових синоптиків щодо зміни клімату нашої спільної домівки – Землі, справджуються. І справді пори року осінь та весна скорочуються, і з зими відразу переходимо у літо… з літа у зиму.

Довелось мені нещодавно (25 вересня) потрапити на заходи присвячені міжнародному дні людей похилого віку в УТОС (товаристві сліпих). Захід пройшов добре і представники влади, котрі теж були присутні в якості поважних гостей, вміло підбадьорили присутніх кількома обіцянками.

Найбільш зігріло душу повідомлення про початок опалювального  сезону в Нововолинську 1 жовтня. Добре, що я маю змогу набирати ці рядки, адже більшості з інвалідів зору така розкіш недоступна.

Ми повірили у щирі обіцянки влади, адже для початку обігріву будинків достатньо лише одного підпису міського голови. З нетерпінням чекаючи знаменної дати 1 жовтня, сумлінно гріли повітря газом з плити, наливали гарячу воду у пластикові пляшки, котрі брали з собою у ліжко. Благо, що це ми робити добре вміємо, так як за часи незалежності України і царювання В.Б. Сапожнікова попрактикувались у майстерності екстремального зігріву.

Але температура у кімнаті невблаганно опускається до-долу і на даний момент, попри старання,  має заледве 17 градусів вище 0. Уявляю що коїться на 5-му, 6-му та 15-му мікрорайонах! Там у деяких будинках навіть газу нема. Та й обігрів цього району міста бажав би бути кращим – у квартирах взимку завжди холодно. А тепер уявіть ситуацію – людина інвалід зору, з майже відсутнім або взагалі відстутнім зором, починає опалювальний сезон у своїй оселі самотужки. Тобто використовуються вищезгадані методи обігріву. Це чудо що наразі ми не маємо повідомлень про збільшення пожеж у місті від таких дій.

Що це? Економія? На чому? За газ ми й так платимо, і якщо доводиться використовувати більше запланованого об’єму по опаленню – відповідно збільшуються тарифи. Чи це економія бюджету держави на інвалідах? (Чим їх менше залишиться – тим краще для країни?)

А як-же садочки і школи, котрі і сьогодні мерзнуть? Ці діти котрі там сьогодні навчаються – наше майбутнє! Чи це теж планове доведення до карантину а для викладачів неоплачувана відпустка?

Поки ще шановна наша владо! Прошу не робити обіцянок котрих ви не хочете виконувати. Ми такі-ж люди як і ви, дихаємо одним і тим-же повітрям (котре доречі активно трується з усіх боків кроноспано-руною). Є правда одна відмінність між нами – у переважній більшості з вас стоїть своє власне автономне опалення, і вам сьогодні з ліжка ставати було набагато приємніше аніж усім нам, що «гріємось» вашими обіцянками.



реклама у Нововолинськ