Головна Новини Нововолинська Телеміст в Нововолинську провалився, прокоментуй!

Телеміст в Нововолинську провалився, прокоментуй!

224
0

Після приїзду до Нововолинська головного свободівця Олега Тягнибока, прихильники опозиції очікували щонайменше на візит Арсенія Яценюка – нинішнього лідера об’єднаних сил. І сподіватися нововолинцям справді було на що, адже заяви про відвідини лідерами партій багатьох округів робилися неодноразово. І от настала очікувана пора – Яценюк приїжджає. Проте як виявилося, не у Нововолинськ, а у Ковель. Там він спілкуватиметься з виборцями, там ще раз представить кандидатів-мажоритарників від опозиції і через (увага!) телеміст відповість на питання 10 містечок Волині.

Нововолинськ увійшов у число щасливих берегів, що їх опозиційні лідери обіцяли поєднати телемостом. І справді – в обідню пору 10 вересня на площі Нововолинська почала встановлювати апаратуру “газелька” від ВО “Батьківщина”. Згодом біля екрану почали зупинятися випадкові перехожі, яким охоче пояснювали, що скоро вони зможуть поговорити із самим Арсенієм Яценюком.

нововолинськ, яценюк, тягнибок, вибори 2012

Зустріч з лідером опозиції почалася з малочисельного півкола людей, що оточили майданчик “Батьківщини”. Черговим ляпом від організаторів стало розміщення демонстраційного екрану на сонячній стороні площі, внаслідок чого зображення зовсім не було видно. Згодом цю проблему спробували усунути, натягнувши тент, що відкидав тінь на екран, але чесно кажучи, це абсолютно не допомогло. Багато людей, які підходили в натовп, розверталися і залишали опозиціонерів зі словами: “Нічого в біса не видко та ще й Яценюк не приїхав особисто, а ото виставу нам влаштовує”.

Найбільш допитливим ведучий пояснював прямо: “Ну, не буде лідер опозиції у кожне село заїжджати.” Він мабуть не знає, що потрапив у хоча й молоде, але все ж таки місто. Та взагалі ведучий був помітно втомленим, бо дуже довго уникав назви нашого населеного пункту, а потім за допомоги натовпу таки вимовив: “Ново-ново-новояктам? А Нововолинськ!” Це лише ще раз засвідчило рівень підготовки до таких заходів.

Особливо радувала публіку манера ведучого задавати питання. Ну, наприклад, він підходить до чоловіка, тицяє мікрофон під носа і запитує: “Скажіть, вас влаштовує ваша заробітна плата?” Той йому відказує: “Так.” Ведучий не розгубився, згадав чому там на курсах вчили і допитується далі. “Що, вистачає на життя?” Чоловік відповідає: “Так.” Хлопчина в білому: “А пенсія ваших батьків?” Отут найцікавіше, бо звідки йому відомо, що його співрозмовник, ну, не сирота, наприклад, або що він щойно не із сороковин, де згадував світлу пам’ять своїх рідних?! Ведучий пішов нахрапом – це правда. “Ну, пенсія невелика, ” – відповідає чоловік. І тут ведучий завдає нищівного удару в цій малообіцяючій для нього дискусії. “А вони у вас інваліди?” – запитує білогвардієць від опозиції. Я б на таке питання відповів тим самим питанням або трохи нецензурнішим, але чоловік виявився скромнішим. Він зам’явся трохи, знітився. Не кожного дня твоїх батьків якийсь заїжджий опозиціонер заради ілюстрації надуманої собі за програмою ідеї пробує записати в інваліди. Зам’яли те все діло словами “От бачите, владу треба міняти!” Такий лейтмотив був присутній в обговоренні усіх без винятку питань: медицини, освіти, міліції, банків та іншого.

Тепер ближче до суті. Ведучий одразу повідомив присутніх, що задати Арсенію Яценюку можна буде лише одне питання, бо час дуже обмежений, а містечок з телемостами аж 10. Почали обирати питання. І як ви думаєте, що болить найбільше нововолинським опозиціонерам? Не впустіть вставні щелепи на клавіатуру! Виявляється найбільш гостро хвилює виборців запитання чому такі відомі люди як Олесь Доній, Тарас Стецьків і Юрій Кармазін не увійшли у виборчий список опозиційних сил. Та навіть на зустрічі з Тягнибоком чи Тарасюком лунали питання куди більш актуальні та гострі, а тут – за півтора місяці до дня голосування треба допитатися чому ж оце трьох дядьків не включили до переліку найбільш обдарованих політиків країни. Смішно. Це або недолуга заготовка місцевого штабу, або зріз загальнонаціональної тупості українського виборця. При чому другий варіант реальніший.

В результаті з’єднання з Ковелем обірвалося. Задати бодай одне запитання Арсенію Яценюку виивилося для нововолинців місією не до виконання. Ведучий пояснив це тим, що “мабуть Партія регіонів блокує сигнал”. І справді біля приміщення Будинку культури було помічено кілька дорогих іномарок, що моли належати місцевим регіоналам. З них мабуть і велося блокування сигналу потужної антени ВО “Батьківщина”. Адже представляють Партію регіонів у Нововолинську молоді бізнесмени, які вочевидь могли закупити китайської радіотехніки та зумисне задіяти її того дня супроти своїх опонентів. Однак нехай це питання вивчають відповідні органи та місцеві форуми.

Що ж, телеміст у Нововолинську з тріском провалився і засвідчив одне – людям хліба хочеться, але видовища, хоч би й так недоладно зорганізовані як цього разу, попитом теж користуються.

 

upd. admin, 15:02 07.10.2012

Новина порушує правила подачі матеріалів на сайт, пункт 3. Якщо автор не представиться до завтра, змушений буду її видалити.



реклама у Нововолинськ