Головна Новини Нововолинська Чому варто обрати “”Свободу”

Чому варто обрати “”Свободу”

206
0

1. Чіткий план докорінних перетворень.

Як відомо, “Свобода” – послідовна ідеологічна сила. Бо ясно бачить майбутнє країни. Бо щиро, однією мовою – на Заході й на Сході – каже те, що думає. Бо твердо обстоює свої ідеї, а не міняє гасла під кожні вибори. А отже – не дурить і не зраджує Тебе. Тож і виборча програма «Своя влада – Своя власність – Своя гідність на СВОїй, БОгом ДАній землі» є, по-суті, витягом ключових насущних завдань із уже знаної «Програми захисту українців».

Так, “Свобода” золоті гори і молочні ріки не обіцяє. Зате рука не здригнеться усунути режим Януковича, ліквідувати наслідки його правління та не допустити реваншу. А головне – втілити в життя чіткий план всеосяжних докорінних перетворень за принципом: Своя влада – Своя власність – Своя гідність.

Незалежні експерти визнають цей план найкращим серед усіх виборчих програм. Організація “Євро-патруль” дослідила програми провідних партій в Україні на їхню відповідність до європейських та світових стандартів. Моніторинг вели фахівці міжнародних місій зі спостереження за виборами в Україні та журналісти. За критеріями: зміст документа та реалістичність виконання, зрозумілість для виборця, структурованість тощо. Перемогла програма “Свободи”. Фахівці називають її найбільш ґрунтовною порівняно з іншими, з ясною структурою, чіткою ідеологією та стратегією дій.

Проте головний експерт і суддя – Ти, шановний виборцю. І Ти маєш вибір: чергові солодкі обіцянки чи шанс змінити все на користь українців?

2. Запорука єдності опозиційних сил.

Попри всі розбіжності, “Свобода” уклала угоду про тісну співпрацю з “Батьківщиною”. Про взаємний ненапад; про спільні дії і до виборів, і вже в парламенті; про єдину підтримку узгоджених мажоритарних кандидатів (у 190 округах – від “Батьківщини”, у 35 – від “Свободи”). Не секрет, що заради цієї єдності “Свобода” поступилася низкою “прохідних” для себе округів у Галичині. Та не всі, бачиш, партії, які нарекли себе теж “опозицією”, здатні проявити таку свідомість бодай у дійсно критичний для України час.

Але істинна здатність до консолідації заради вищих цілей виявляється не до виборів, коли вигідно ділити ласі округи. А після, – коли треба гамувати амбіції і не дати чварам та зраді змарнувати справу. Якраз “Свобода” й показала гідний приклад ще понад два роки тому, відразу після місцевих виборів. Варто пам’ятати, що опозиційні режиму Януковича більшості постали тільки у тих радах, де найвагоміші відсотки здобула саме “Свобода”. Як бачиш, що більше “Свободи”, то міцніша єдність демократичних сил. Натомість проста логіка каже, що без “Свободи” опозиційна Януковичу більшість у ВР – просто нереальна. Кожен мандат буде дійсно на вагу золота і може схилити шальки терезів у будь-який бік.

Тому від Твого голосу залежить: дати закріпачити Україну остаточно й на довго, чи зупинити таки комуно-олігархічну диктатуру?

3. Зразково чисті списки кандидатів.

Як Ти певно помітив, команда “Свободи” явно вирізняється на тлі списків інших партій. Адже всі її кандидати – і ті, що в партійному списку, і ті, що борються на мажоритарних округах – пройшли через густе сито суворої внутрішньої люстрації.

По-перше, висуванці “Свободи” – то, переважно, люди, громадянське становлення яких припадає на роки Незалежності (середній вік – 39,5 років, а 32 з них – молодші за 30). Ясно, що навіть за віком вони не могли бути причетні до колишньої комуно-комсомольської номенклатури чи агентури КГБ. Свідомість цих людей – вільна від жахів тоталітаризму, кремлівської пропаганди та “совкового” менталітету.

По-друге, “Свобода” цілком вільна й від впливу будь-яких олігархічних кланів. Саме тому в її виборчих списках не знайдеш ні самих мільярдерів, ні жодного з їхніх ставленців. Цю винятковість “Свободи” визнають усі чесні експерти. Вони ж, до речі, й підраховують (дослідження “Doors Consulting”, журнал “Фокус”), що політична реклама “Свободи” – найскромніша з-поміж усіх “прохідних” сил: від “нової команди” Королевської дешевша у 40 (!) разів, від ПР – у 20, від КПУ та “Удару” – в 17… Адже коли списки всяких виборчих бізнес-проектів кишать акулами мародерського олігархічного капіталу, “Свобода”, натомість гуртує добрих господарів з лав середнього класу.

По-третє, не побачиш у лавах “Свободи” і всюдисущих слизьких діячів, які раз у раз міняють партійні шкурки, лиш би знову пролізти до влади. Взагалі, з усіх свободівців лише Олег Тягнибок вже обирався до ВР (двічі поспіль – у 1998 та 2002 роках – заслужив довіру громади на одному й тому ж окрузі). Проте більшість соратників випробувані досвідом роботи у місцевих радах різних рівнів. Серед них – і троє голів обласних рад. Усім відомо, що з-поміж понад 2,5-тисячної армії місцевих депутатів від ВО «Свобода» – жодної «тушки». А до Верховної Ради об’єднання відряджає кращих з кращих. Зате інтелектуальний і фаховий рівень команди – на висоті. Зокрема, серед висуванців “Свободи” є і лауреат Шевченківської премії, і троє докторів та одинадцять кандидатів наук: юридичних, технічних, економічних, політичних, історичних, педагогічних, філологічних, мистецтвознавства…

Як бачиш, “Свобода” – саме та чиста свіжа кров, що здатна оздоровити країну. Хіба не така сила потрібна у Верховній Раді? Бо мало проголошувати гучні гасла. Скільки Ти їх вже чув? Для дійсно докорінних перетворень потрібні подвижники, готові їх втілити. І не якісь одинокі вожді, а згуртована дружина соратників, – штурмовий загін омріяних змін.

Тож вибір маєш: підмальовані старі граблі, чи гартовані шаблі для оборони Твоїх прав?

Депутат Нововолинської міської ради фракції ВО «Свобода» Володимир Власюк



реклама у Нововолинськ