Головна Новини Нововолинська Волинь – один із лідерів у рейтингу перешкоджання діяльності партій та кандидатів

Волинь – один із лідерів у рейтингу перешкоджання діяльності партій та кандидатів

240
0

Згідно шостого звіту громадської мережі “Опора” за вересень 2012 року. Волинь є одним із лідерів у розділі перешкоджання діяльності партій та кандидатів.

Наводжу витяг порушень:

  1. Волинська область, ВО №22 та 23. В 22 окрузі – однією особою внесено подання від 20 суб’єктів, а в 23 окрузі – від 28.
  2. Волинська область, ВО 19-23. Всі волинські ОВК неправильно провели жеребкування. Комісії завчасно не підготували списки кандидатур до складу ДВК, а жеребкування проводили за кількістю суб’єктів подання, а не за кількістю осіб, що претендують на членство в дільничних комісіях.
  3. Кандидат-самовисуванець Валерій Діброва (ОВО №19, Волинська обл.) від імені ТОВ «П’ятидні» продає громадянам насіння пшениці за цінами, які нижчі ринкових. Публічно Діброва пояснює цю ініціативу виконанням передвиборчої програми, із якою він обирався депутатом обласної ради.
  4. Окремі кандидати свою «благодійність» визначають провідною темою зовнішньої та медійної реклами. Зокрема, самовисуванець Ігор Палиця (ОВО №22, Волинська обл.) розмішує на сіті-лайтах результати роботи благодійного фонду, який призупинив діяльність з моменту офіційного старту виборчого процесу.
  5. 22 вересня поблизу села Залісся (Шацький р-н Волинської області) голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук та голова Шацької райдержадміністрації Володимир Найда відкрили відрізок новопрокладеної дороги. Разом з ними участь в цих урочистостях взяв і народний депутат Григорій Смітюх, який під номером «49» балотується у виборчому списку Партії регіонів, використав надане йому слово для агітації за партію. Під час офіційного заходу проводилась агітація за Партію регіонів – уздовж дороги, поряд з місцем, де відбувалась подія, розмістилися молоді люди із партійними прапорами.
  6. 6 вересня спостерігачам стало відомо про те, що організаційний відділ Луцької райдержадміністрації (виборчий округ №20) надіслав сільським радам району електронним листом рекомендації з трактування Закону «Про вибори народних депутатів». В документі під назвою «Пам’ятка порушення» окрім викладу загальних норм законодавства було зазначено, що розповсюдження завідомо недостовірних та наклепницьких відомостей про Партію регіонів є порушенням виборчого законодавства. І хоча службовці РДА згодом пояснювали розсилку такого листа простою людською помилкою, спостерігачі вважають, що працівники райдержадміністрації цілеспрямовано орієнтували службовців органів місцевого самоврядування на недопустимість агітації проти владної партії.
  7. 30 серпня зафіксовано розміщення агітаційного плакату із зображенням кандидата-самовисуванця по виборчому округу №21 (центр – м. Ковель Волинської області), голови Ковельської РДА Івана Смітюха. У автобусі маршрутом Ковель-Нововолинськ на агітаційному плакаті було вказано ім’я кандидата, округ, в якому він балотується, та передвиборчий слоган.
  8. У ніч на 27 вересня у Нововолинську (ВО №19) поблизу автостанції чорною фарбою був заляпаний біл-борд із зображенням кандидата від ВО «Свобода» Євгена Мельника. Аналогічно пошкодили рекламні щити кандидата на території всього округу.
  9. Близько першої години ночі, 28 серпня, у селі Смолигів Волинської області було спалено автомобіль Богдана Пруса, довіреної особи кандидата-самовисуванця по ВО №20 Бориса Загреви. За словами самого Пруса, невідомі люди вилили на його подвір’я через паркан горючу речовину та підпалили її, в результаті чого вогонь перекинувся на джип, який вже не підлягає ремонту.

 



реклама у Нововолинськ