Головна Новини Нововолинська Нововолинськ розпродують за безцінь

Нововолинськ розпродують за безцінь

240
0

Земельну ділянку вартістю у 2,5 мільйони в Нововолинську продано за 544 934 гривень, тобто в п’ять (!) разів дешевше. Таке рішення депутатів і міського голови Віктора Сапожнікова можна пояснити лише відвертим лобіюванням власних інтересів.

У час, коли мораторій на продаж сільськогосподарських земель в Україні досі не знято, міські землі, значно дорожчі та дефіцитніші, місцеві чиновники уже допродують доволі активно. 

За даними статистики Нововолинськ у 2012 році досі не виконує бюджет. Проте на черговій сесії міськради 6 вересня обранці міста приймають рішення продати ПП «Західна аграрна компанія» земельну ділянку площею у п’ять разів дешевше від реальної вартості. Міський бюджет в результаті недоотримав надходжень у сумі 2 мільйона (!) гривень. Це при тому, що підприємство покупця входить до потужної агропромгрупи і, очевидно, фінансові ресурси для придбання земельних ділянок має. Свідченням цього є хоча б потужна нинішня передвиборна кампанія власника цих підприємств. Адже цей кандидат, балотуючись у народні депутати, сьогодні веде активну і недешеву агітацію у п’яти районах Волині.

Це наштовхує на думку про те, що не аграрний магнат став ініціатором заниженої оцінки придбаної землі. Очевидно, що була невидима частина угоди по придбанню земельної ділянки, нав’язана йому зі сторони продавця. І якщо на вершині цього айсбергу ми бачимо півмільйона гривень, то які суми знаходяться під темними водами такої оборудки?!

Адже грошова оцінка даної земельної ділянки складає 2,5 мільйона гривень. Проте місцева влада визначила її вартість лише у півмільйона з розрахунку за 1 кв.м. – 12 грн 55 копійок. Підприємці, які купували землю в Нововолинську, кажуть, що така ціна є свідомо заниженою і нікому в останні роки не була запропонована.

Зазначимо, що на засіданні сесії нововолинської міськради не голосували за продаж земельної ділянки лише представники ВО «Свобода» та «Єдиного центру». Дивує той факт, що в часи жорсткого всеукраїнського протистояння влади та опозиції, коли у Верховній Раді рвуться сорочки і ллється кров, на місцях депутати обох таборів дружно співіснують. От і у  Нововолинську депутати «Батьківщини» та Партії регіонів продемонстрували вміння знаходити компроміс, домовлятися і співпрацювати. Cаме вони склали абсолютну більшість тих, хто одноголосно і без жодних обговорень проголосували за ганебне рішення продажу землі.

Григорій Герасимчук



реклама у Нововолинськ