Головна Новини Нововолинська Прокурор проти мера: хто кого? Очікується справжня битва титанів…

Прокурор проти мера: хто кого? Очікується справжня битва титанів…

258
0

Нововолинський прокурор нарешті вніс протест на рішення міської ради, яка торік ліквідувала 4 позашкільних навчальних заклади.

26 жовтня, попри масові протести викладачів, вихованців та батьківського активу, місцеві депутати вирішили «оптимізувати» позашкілля. Зробили це на власний розсуд, переступивши через інтереси дітлахів і педагогів-ентузіастів.

Нововолинська міськрада ухвалила ліквідувати дитячо-юнацький центр, станції юних техніків, натуралістів і туристів. Натомість створити центр дитячо-юнацької творчості, куди всі ліквідовані заклади увійдуть як підрозділи.

Обговорення й голосування відбувалося за щільно зачиненими дверима, які охороняв аж цілий полковник міліції Дубій із групою підлеглих. Він влаштував безпрецедентну перевірку журналістських посвідчень і сам вирішував, кого варто пустити до залу, а кого – «не пущать» нізащо.

Місто маленьке, репортерів усі знають, але мені пройти на сесію так і не вдалося: тодішній начальник міліції Дубій стояв як дуб, заручившися підтримкою мера Сапожникова. Ладен був навіть кийками протестувальників із коридору виганяти! А пікетувати сесію прийшли здебільшого викладачки й підлітки…      

Після тривалих роздумів прокурор О.Сліпчук написав-таки протест на те вікопомне рішення міськради. На найближчій сесії депутати мають його розглянути.

Прогнозую, що вони цей протест відхилять. У такому разі прокурор може звернутися в суд із позовом до міськради. А може й не звернутися – це як уже він схоче…

До речі, та ж таки Нововолинська міськрада 27 грудня 2011 р. затвердила статут новоутвореного центру дитячої та юнацької творчості. Цей статут чомусь дозволяє здавати в оренду приміщення, споруди, обладнання. Ба більше – продавати обладнання й інвентар…

Якщо прокуратура виявить послідовність і принциповість, то опротестує ще й це рішення нововолинських депутатів (за №14/16). Адже приміщення, обладнання й техніка позашкільних закладів не підлягають передачі в оренду – згідно з законом «Про позашкільну освіту».

Тим часом юні туристи звільнили своє приміщення в бараці на пр.Перемоги, 21 – і перебрались під дах центру дитячої та юнацької творчості на пр.Перемоги, 5-а. Подальша доля вивільненого приміщення на жвавому місці поки що мені не відома. Може, продадуть? Чи вже продали? Чи за так віддали якомусь спритникові?

Обіцяю з’ясувати й вам розповісти.

Наталя Камишникова.

 



реклама у Нововолинськ