Головна Без категорії Львівський шоколадний сирник: рецепт від відомого шеф-кухаря

Львівський шоколадний сирник: рецепт від відомого шеф-кухаря

16
0

Джерело: tsn.ua

Львівський сирник. / © instagram.com/juliya_levicka

Львівський сирник – кулінарний символ Галичини. Цей десерт беззаперечно смакує кожному любителеві сиру. Існує багато варіацій цього рецепту. Одна з них – шоколадний сирник.

Рецептом поділився шеф-кухар Володимир Ярославський.

“Є десерти, які пахнуть дитинством, а є – які пахнуть Львовом. Цей шоколадний сирник – саме такий”, – каже кулінар.

Інгредієнти для сирної основи

  • 500 г кисломолочного сиру (9%)
  • 100 г сметани (15%)
  • 80 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 3 яйця
  • 60 г вершкового масла (82,5%)
  • 20 г манки
  • 35 г какао
  • 100 г родзинок
  • цедра лимона

    Інгредієнти для тіста

  • 100 г вершкового масла
  • 1 жовток
  • 50 г цукру
  • 140 г пшеничного борошна
  • 10 г какао
  • 150 г білого шоколаду

    Приготування

  • За допомогою блендера збиваємо кисломолочний сир зi сметаною, цукром і яйцями до однорідної консистенції. Додаємо вершкове масло, манну крупу та какао, а потім ще раз добре збиваю.
  • Родзинки заливаємо окропом на 10 хвилин. Після цього зціджуємо воду і додаємо до сирної маси. За бажанням можна додати терту цедру лимона.
  • Для приготування тіста добре збиваємо масло з цукром. Додаємо борошно, какао та розпушувач. Все замішуємо і ставимо до холодильника.
  • Сирну масу поміщаємо у прямокутну форму, вистелену пергаментом. Зверху натираємо холодне тісто.
  • Ставимо до духовик та випікаємо приблизно 45–50 хв за температури 180 градусів.
  • Даємо сирнику повністю охолонути. Потім покриваємо розтопленим білим шоколадом.



реклама у Нововолинськ