Головна Без категорії Ніжна пана-кота з полуницею: рецепт швидкого у приготуванні десерту

Ніжна пана-кота з полуницею: рецепт швидкого у приготуванні десерту

13
0

Джерело: tsn.ua

Полунична пана-кота. / © Credits

Пана-кота – популярний італійський десерт. Це вершково-кремове желе надзвичайно смачне та подається з ягідним соусом. Зараз сезон полуниці – вона стане ідеальним доповненням до пана-коти.

ТСН.ua підготував рецепт від переможниці Мастер-шеф Наталки Нікішиної.

Інгредієнти:

  • 250 г вершків 20%
  • 250 г маскарпоне
  • цедра лайму
  • 5 г желатину (+ 25 мл води)
  • 80 г цукру
  • 200 г полуниці
  • 1 ст л цукру

Приготування

  • Замочуємо желатин холодною водою.
  • Вершки виливаємо до сотейника та додаємо до них цедру лайму. Ставимо на невеликий вогонь і нагріваємо до утворення пари.
  • Знімаємо вершки з вогню, додаємо з желатин, що розбух. Гарно перемішуємо, аби він розчинився. Додаємо маскарпоне та перемішуємо до однорідності.
  • Пана-коту розливаємо в форми та ставимо до холодильника.
  • Готуємо полуничне конфі. Полуницю нарізаємо шматочками. Перекладаємо до сотейника, додаємо цукор і нагріваємо до легкого загустіння.
  • Після того, як пана-кота застигла у холодильнику, поливаємо її холодним конфі з полуниці.
  • Нагадаємо, ми підготували для вас три рецепти десертів з полуниці без випікання.




    реклама у Нововолинськ