Джерело: www.volynnews.com
Як пише ТСН, більшість кавових кришечок виготовляють із пластику, зокрема з полістиролу або поліпропілену. На перший погляд – нешкідливі матеріали. Та при контакті з гарячими напоями ситуація змінюється. Під дією високих температур полістирол може виділяти стирол – речовину, що вважається потенційно канцерогенною.
Читати ще: Міфи про каву, які вже спростувала наука
Дослідження свідчать: навіть у невеликих кількостях стирол може накопичуватись в організмі, негативно впливаючи на нервову систему, печінку та репродуктивне здоров’я.
Як захистити себе та довкілля?
– Користуйтесь багаторазовими горнятками. Це найбезпечніший і найекологічніший варіант. До того ж багато кав’ярень заохочують таку ініціативу знижками.
– Відмовляйтесь від кришечки, якщо п’єте каву на місці або відразу після купівлі.
– Обирайте заклади, які використовують кришечки з паперових волокон або біорозкладних матеріалів.
– Звертайте увагу на маркування. Якщо на кришечці є цифра «6» у трикутнику – краще утриматися від її використання.
Зручність не має коштувати здоров’я. Уважність до дрібниць може зберегти не лише ваше самопочуття, а й чистоту планети.
Часто люди обирають каву як ранковий напій для підвищення бадьорості, пильності та зменшення втоми, інші ж насолоджуються нею протягом дня, зокрема через потенційні корисні властивості для здоров’я.
Споживання кави в помірних кількостях може мати позитивний вплив на серцево-судинну систему і навіть знижувати ризик деяких хронічних захворювань, але є й певні ризики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу