Головна Без категорії Царське варення з порічок та інших видів ягід: готуємо смачне асорті

Царське варення з порічок та інших видів ягід: готуємо смачне асорті

15
0

Джерело: tsn.ua

Царське варення асорті

Літній сезон ягід у розпалі, господині роблять заготівлі на зиму. Пропонуємо приготувати смачне та ароматне царське варення з різноманітних ягід — порічок, смородини, малини.

Рецепт царського варення від відомої кулінарки Лілії Цвіт Царське варення, за словами блогерки, можна приготувати з різних ягід, з порічок, смородини, малини. Воно не надто солодке, бо має приємну кислинку і згодиться для будь-якої випічки.

Інгредієнти:

  • Порічки або біла смородина — 500 г, або один літр.
  • Смородина — 500 г, або один літр.
  • Малина — пів літра.
  • Лимон або апельсин — 1 шт.
  • Цукор — 1250 г.

Приготування:

  • Порічки і чорну смородину ретельно помити та висушити. Потім додати до ягід малину і перебити все блендером або ж пропустити через м’ясорубку.
  • Після того рідку ягідну масу перелити у місткість, де буде варитися варення, і додати перемелений лимон. Лимон використовувати з цедрою, але обов’язково вийняти кісточки.
  • Після того до ягідної маси додати цукор, перемішати та поставити на невеликий вогонь.
  • Варення доводимо до кипіння, під час варіння з варення потрібно прибирати піну.
  • Щойно воно закипить, зняти його з плити. Гаряче варення розлити по сухих стерилізованих банках і закрити кришками, залишивши на 5 хвилин перевернутими вверх дном.



реклама у Нововолинськ