Джерело: www.volynnews.com
Також ресторатор розкрив, як команда розв’язує цю проблему, пише Show 24.
Так, станом на зараз постраждали 119 людей, включно з самим Кацуріним. 46 пацієнтів ще залишаються в лікарні, однак більшість із них мають виписати вже до кінця тижня.
Як розповів Михайло, усі, хто отруївся, їли сінгапурський чизкейк 14 і 15 липня. У складі десерту був яєчний крем, у якому добре розмножується сальмонела. При цьому, температура запікання була нижчою за 70°C – цього недостатньо, щоб знищити бактерію.
Читати ще: У лікарнях – 56 людей: поліція розслідує масове отруєння у львівському ресторані Міши Кацуріна
«Продукти, з яких готували чізкейк, лабораторно чисті. Натомість у двох кухарів виявили сальмонельоз. Вони також їли цей десерт. Один – сушеф, інший – заготівельник. Носії вони, чи також потерпілі – ми не знаємо», – зазначив ресторатор.
Крім того, фахівці Держпродспоживслужби знайшли серйозні порушення санітарних норм в ресторані «Китайський привіт» у Львові:
– інвентар з різних кухонь мили в одному приміщенні;
– сипучі продукти зберігали у коридорі підвалу;
– не було чітких журналів контролю температури;
– прибиральний інвентар не маркований;
– лише 7 із 23 працівників мали чинні медкнижки.
Ресторатор заявив, що визнає помилки та вже працює над їх усуненням. Зараз команда підтримує постраждалих і виплачує їм компенсації. У закладі змінюють постачальника яєць і переходять на використання пастеризованих яєчних сумішей, що є безпечнішими. Також у всій мережі повністю оновлюють систему харчової безпеки – над цим працює окрема команда, яку Кацурін вирішив очолити особисто. До того ж з меню прибрали сінгапурський чизкейк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу