Джерело: www.volynnews.com
Історик Віталій Капранов пояснив, що раціон київських князів, які жили тисячу років тому, складався із різних продуктів, але основою його був білок – тобто м’ясо, пише 24 Канал.
Що їли у Київській Русі?
Наші предки часто їли різні види м’яса: свинину, яловичину, баранину, курятину. Способи приготування були дуже різноманітні. Страву могли варити, смажити чи запікати. М’ясо складало основу раціону не випадково – у той час багато працювали фізично, тому саме завдяки такому харчуванню наші предки поповняли запаси енергії.
Також важливими були молочні продукти. Люди знали, що якщо мають корову, то ніби мають гарантію виживання, адже молоко може бути основою для багатьох продуктів та страв.
Читати ще: Що їли волиняни чотириста років тому
Стіл у Київській Русі був далеко не одноманітним. Там також були присутні різні овочі: огірки, редька, часник, капуста та інші. Цікаво, що до раціону також входив навіть рис.
Раціон рядових козаків складався з каш, в’яленого м’яса, риби, сухарів, іноді борщу, та страви соломаха. Алкоголь був під забороною. Козацька старшина мала вишукані столи з різноманітним м’ясом, спеціями та десертами, включаючи каву та вино.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу