Джерело: www.volynnews.com
Зокрема, як розповів виданню Parade доктор медичних наук Чен-Хань, вибір правильного білка є найважливішим елементом харчування для підтримки здоров’я серця, пише УНІАН.
З огляду на це, кардіологи рекомендують регулярно вживати один продукт із високим вмістом білка для підтримання здоров’я серця, особливо якщо вам понад 60 років. І цей продукт – лосось.
«Лосось – це високоякісний білок і чудовий вибір для здоров’я серця, – каже доктор Чен. – Це одне з найкращих натуральних джерел омега-3 жирних кислот».
Омега-3 жирні кислоти можуть сприяти підвищенню рівня ЛПВЩ («хорошого») холестерину в організмі і зниженню рівня ЛПНЩ («поганого») холестерину, зазначає доктор Чен. Високий рівень холестерину ЛПНЩ пов’язаний з утворенням бляшок в артеріях, що збільшує ризик серцевого нападу та інсульту.
Читати ще: 5 причин додати морські водорості до свого раціону і коли їх їсти не варто
За словами доктора медичних наук Супріті Бехурії, жирні кислоти омега-3 в лососі також можуть сприяти зменшенню запалення в організмі. Хронічне запалення пов’язане з цілою низкою серйозних захворювань, включно з діабетом 2 типу і раком.
Доктор Чен стверджує, що жирні кислоти омега-3 також підтримують здоров’я кровоносних судин, що пов’язано зі зниженням ризику серцевого нападу, інсульту і захворювань периферичних артерій.
Чому білок важливий для здоров’я серця в літньому віці
«Білок підтримує здоров’я серця, допомагаючи зберігати м’язову масу, – каже доктор Чен. – Оскільки серце саме по собі є м’язом, підтримка загальної м’язової сили може позитивно впливати на його функцію».
Крім того, він може допомогти підтримувати здорову вагу.
Доктор Чен пропонує вживати до двох порцій риби, багатої на омега-3, на тиждень. Якщо ви не хочете їсти лосося занадто часто, він рекомендує чергувати його з такими видами риби, як скумбрія і тріска.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу