Головна Без категорії Кардіологи назвали найкорисніший продукт для людей після 60 років

Кардіологи назвали найкорисніший продукт для людей після 60 років

5
0

Джерело: www.volynnews.com

Серцево-судинні захворювання дуже поширені і є основною причиною смерті як чоловіків, так і жінок. Водночас, як зазначають кардіологи, деякі чинники, наприклад, харчування, можуть допомогти значно знизити ризик розвитку цих захворювань.

Зокрема, як розповів виданню Parade доктор медичних наук Чен-Хань, вибір правильного білка є найважливішим елементом харчування для підтримки здоров’я серця, пише УНІАН.

З огляду на це, кардіологи рекомендують регулярно вживати один продукт із високим вмістом білка для підтримання здоров’я серця, особливо якщо вам понад 60 років. І цей продукт – лосось.

«Лосось – це високоякісний білок і чудовий вибір для здоров’я серця, – каже доктор Чен. – Це одне з найкращих натуральних джерел омега-3 жирних кислот».

Омега-3 жирні кислоти можуть сприяти підвищенню рівня ЛПВЩ («хорошого») холестерину в організмі і зниженню рівня ЛПНЩ («поганого») холестерину, зазначає доктор Чен. Високий рівень холестерину ЛПНЩ пов’язаний з утворенням бляшок в артеріях, що збільшує ризик серцевого нападу та інсульту.

Читати ще: 5 причин додати морські водорості до свого раціону і коли їх їсти не варто

За словами доктора медичних наук Супріті Бехурії, жирні кислоти омега-3 в лососі також можуть сприяти зменшенню запалення в організмі. Хронічне запалення пов’язане з цілою низкою серйозних захворювань, включно з діабетом 2 типу і раком.

Доктор Чен стверджує, що жирні кислоти омега-3 також підтримують здоров’я кровоносних судин, що пов’язано зі зниженням ризику серцевого нападу, інсульту і захворювань периферичних артерій.

Чому білок важливий для здоров’я серця в літньому віці

«Білок підтримує здоров’я серця, допомагаючи зберігати м’язову масу, – каже доктор Чен. – Оскільки серце саме по собі є м’язом, підтримка загальної м’язової сили може позитивно впливати на його функцію».

Крім того, він може допомогти підтримувати здорову вагу.

Читати ще: «Організм не потребує стільки калорій»: луцька дієтологиня про корисні й шкідливі поєднання продуктів

Доктор Чен пропонує вживати до двох порцій риби, багатої на омега-3, на тиждень. Якщо ви не хочете їсти лосося занадто часто, він рекомендує чергувати його з такими видами риби, як скумбрія і тріска.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу




реклама у Нововолинськ