Рецепт яблучного пирога з лимонною начинкою Інгредієнти для тіста
Борошно — 320-350 г
Вершкове масло — 150 г
Яйця — 2 шт.
Молоко — 50 г
Цукор — 80 г
Ванілін -за смаком
Розпушувач — 1 ч. л.
Сіль — щіпка
Інгредієнти для начинки
Лимони — 2-3 шт. (сік та цедра)
Яблука — 2 шт.
Крохмаль — 30 г
Цукор — 170 г
Куркума — 1/3 ч. л. (для кольору)
Цукрова пудра — для прикраси
Приготування яблучного пирога
У великій мисці змішайте борошно, цукор, ванілін, сіль та розпушувач. Додайте холодне вершкове масло і розітріть його з борошном, щоб утворилася крихта.
Додайте яйця та молоко, спочатку перемішайте виделкою, а потім замісіть руками. Тісто має бути м’яким та еластичним.
Розділіть тісто на три частини. Одну частину покладіть в морозилку на 30 хвилин. Інші дві частини викладіть на дно форми діаметром 26 см, формуючи невисокі бортики. Поставте основу в холодильник, поки готується начинка.
Для начинки візьміть цедру з усіх лимонів. Очистіть лимони від шкірки та кісточок, а м’якоть подрібніть у блендері. Перелийте суміш у каструлю.
Додайте до лимонної маси цукор, крохмаль та, за бажанням, куркуму для яскравішого кольору.
Натріть яблука на великій тертці.
Поставте каструлю на вогонь. Коли суміш закипить, варіть її ще 1-2 хвилини, постійно помішуючи.
Вилийте готову начинку на основу з тіста, рівномірно розподіліть.
Дістаньте охолоджену частину тіста з морозилки і натріть її на великій тертці, посипаючи пиріг зверху.
Випікайте пиріг у розігрітій до 180°C духовці протягом 35-40 хвилин.
Готовому пирогу дайте охолонути, потім прикрасьте цукровою пудрою і наріжте скибочками. Смачного!