Джерело: www.volynpost.com
Про це він говорив на подкасті Юрія Ричука «Вечірній Луцьк».
Ресторатор розповів, що одразу після появи закону, який дозволив чоловікам 18–22 років виїжджати за кордон, у закладі «Місто.кафе» звільнилося відразу четверо працівників.
Причини кадрового голоду, каже Капацина, не лише у виїзді за кордон. «Молодь зараз не може так працювати, як працювали ми – по 13–14 годин… Їм краще зайти в якусь «тємку», або піти в ІТ».
Відсутність кадрів напряму впливає на якість сервісу. «Люди першого враження — офіціанти, баристи — управляють твоїм бізнесом», — каже Капацина.
Але знайти працівників, які готові працювати дисципліновано й довго, стає дедалі важче.
ЧИТАТИ ТАКОЖ: Чи відкриється у Луцьку стриптиз-клуб?
Додатковим фактором тиску він називає зростання податкового навантаження. «З 1 жовтня… людина, яка продає алкогольні вироби, мінімальна зарплата повинна бути 16 тисяч… Для нас це додаткові податки 2500–2600 гривень» — пояснює ресторатор.
За його словами, ринок входить у період трансформації: власникам доводиться адаптуватися, оптимізовувати меню, змінювати графік роботи та стандарти. Але без повернення трудових ресурсів ситуація навряд чи покращиться.
ДИВИТИСЯ ПОВНІСТЮ ПОДКАСТ З СЕРГІЄМ КАПАЦИНОЮ:
Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію













