Головна Новини Нововолинська Свято рідної мови в Нововолинській спеціальній школі №9 за участі фракції ВО...

Свято рідної мови в Нововолинській спеціальній школі №9 за участі фракції ВО «Свобода»

288
0

Свято рідної мови в Нововолинській спеціальній школі №9 за участі фракції ВО «Свобода»

 

         18 лютого 2011 року в Нововолинській спеціальній школі  №9 на базі   7 класу  була проведена виховна година присвячена рідній мові, за участі членів фракції ВО «Свобода»(Гольчука О.М., Власюка В.М., Киричука В.А.). Адже 21 лютого наша країна разом з усім світом відзначає День рідної мови. Це день повернення українців до їхньої історичної пам’яті. І одним із шляхів до такого повернення є оволодіння рідною, українською мовою.

         Вчитель української мови та літератури Любінська Ольга Іванівна розповідала дітям про те, що наша мова – одна з найдревніших і найбагатших серед тисяч мов світу. Звернула увагу дітей на те, що згідно з класифікацією ЮНЕСКО, українська мова за влучністю передачі образу, дії, за милозвучністю посідає третє місце у світі після французької та іранської. Також вчитель розповів про походження української мови та видатних українських діячів, які сприяли і сприяють її розвитку. Діти розповідали вірші українських письменників та заспівали українську пісню.

         Присутні гості у своїх виступах говорили про те,що у нації не відібрати майбутнє і минуле, якщо не знищити її мову. Бо саме вона є тим річищем, що несе рідне слово із покоління в покоління. Коли ж замулимо його – перестанемо бути народом, нацією. Наголосили на тому, щоб діти не забували імена тих, хто пішов у вічність, борючись за право називатись українцем, бажаючи бачити свою державу вільною та незалежною, а мову – пишною квіткою серед інших мовою. Василь Стус, Василь Симоненко, Олесь Гончар, Ігор Білозір, Володимир Івасюк, Микола Хвильовий та багато інших… На згадку про це свято, гості подарували збірки творів українських письменників для шкільної бібліотеки, а також сувеніри для учнів.



реклама у Нововолинськ